Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8144 artikelen gevonden. Artikel 3081 tot 3085
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

Stieren verliezen winnende hand op de GOUDmarkt

Het kan verkeren zei ene Bredero. Vorige week kraakte de GOUDprijs nog de ene weerstand na de andere terwijl het deze week weer helemaal de andere richting uit gaat. Na verdere 'tapering' door de Federal Reserve staat de GOUDprijs op het laagste niveau in 3 weken - aldus Kitco...

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

GOUDprijs kende beste start dit jaar sinds 1983

De overgang van oud naar nieuw gebeurt meestal zonder al te grote schokken op de financiële markten. Dit jaar was dat toch even anders want we zagen een merkwaardige opwaartse beweging bij de edelmetalen. De GOUDprijs steeg in een mum van tijd (een periode van bijna 3 maanden) met 15 procent, de zilverprijs voerde een gelijkaardige krachtige beweging uit.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 20 maart 2014

FED tapert verder, print maandelijks nog steeds $55 miljard

Gisteren heeft de chairman van de FED, Janet Yellen, aangekondigd dat QE zal worden terug gebracht van $65 miljard naar $55 miljard per maand. De beurs in in de VS reageerde negatief. De Dow Jones sloot 0,7% lager voor de dag. De GOUDprijs kreeg een flinke tik en daalde van $1356 naar $1327 per troy ounce.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

Rob McEwen: “Ontwikkelingen in de Krim hebben effect op GOUDmijnen en GOUDprijs”

McEwen Mining CEO Rob McEwen vertelt aan Joe Deaux (The Street) dat het Krim referendum om af te splitsen van Oekraïne, een evenement is dat zeker een effect heeft op de lokale GOUDmijnindustrie.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 maart 2014

GOUD: hadden George Soros en John Paulson gelijk of niet?

Een troy ons GOUD werd in 2013 28 procent goedkoper. Op de laatste dag van het oude jaar kon de GOUDprijs zich lichtjes herstellen, op de eerste handelsdag van het nieuwe jaar kreeg het herstel wat meer vorm. En in de weken nadien zette dat herstel zich gewoon door. Of daarmee de trend voor 2014 is gezet moet natuurlijk nog afgewacht worden.

Het is overigens van 1981 geleden dat de GOUDprijs nog zo’n slecht jaar beleefde. Bovendien was het van 2000 geleden dat er nog een jaar in het rood werd afgesloten. Zilver trad in de voetsporen van het GOUD, in 2013 bedroeg het verlies voor het witte metaal in totaal 36 procent.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$