Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3086 tot 3090
Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 18 maart 2014

Analisten vergelijken komende GOUDrally met rally van 2005-2008

Twee analisten van de Royal Bank of Canada Capital Markets zien gelijkenissen tussen de huidige rally in de GOUDprijs en de GOUDrally van 2005 tot 2008 toen de GOUDprijs verdubbelde van $450 naar $900 per troy ounce. De analisten, Dan Rollins en Jonathan Guy, noemen geen targets van de GOUDprijs in het rapport. Ze verwachten een grote stijging van de GOUDprijs op de middellange tot lange termijn. 

Volgens Rollins en Guy heeft de invoering van de GOUD ETF’s in 2004 een enorme impact gehad op de stijging van de GOUDprijs tot de piek in 2012. Een sterke uitstroom uit de ETF’s in 2013 leidde vervolgens tot een van de grootste dalingen in de GOUDprijs uit de geschiedenis. De analisten geven aan dat er twijfel is of de rally zich zal herhalen via de instroom van kapitaal in de ETF’s. Maar de laatste cijfers van de GLD tonen aan dat er in de eerste 2,5 maanden voor ongeveer 22 ton GOUD aan instroom was dit jaar versus een uitstroom van 130 ton GOUD in 2013. Een behoorlijke ommekeer maar niet de belangrijkste drijfveer van de GOUDrally die de analisten voorzien. Dit geldt tevens voor de geopolitieke ontwikkelingen zoals in de Oekraïne. Deze spelen wel een rol in de komende rally maar de voornaamste drijfveer zal de vraag vanuit China zijn. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Waarom doet China zo geheimzinnig over haar GOUDvoorraad?

De verkoopdruk bij het GOUD was tot enkele maanden geleden hoofdzakelijk afkomstig uit de hoek van de futuresmarkt. Op die markt zijn vooral speculanten actief die niet uit zijn op het aanleggen van een fysieke GOUDvoorraad. Hun posities kunnen dan ook met een enkele pennentrek opnieuw afgebouwd worden.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

Update week 11: Currencywars & GOUDvoorraad Oekraïne

Week 11 was een goede week voor GOUD. De prijs steeg van $1339,50 naar $1382,30 per troy ounce. Een stijging van 3,2%. De stijging was vooral de danken aan de gebeurtenissen in de Oekraïne. Het gaat niet om Oekraïne maar om de strijd tussen de VS en Rusland.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

UBS draait: “GOUDprijs gaat hoger”

Sommige waarnemers willen nog altijd niet geloven dat de draagkracht van de huidige hausse bij het GOUD wel eens groter zou kunnen zijn dan verwacht. Dat geldt uiteraard op de eerste plaats voor zij die tot dus ver negatief waren voor de evolutie van de GOUDprijs. Geconfronteerd met de realiteit moeten ze nu hun mening gedwongen voorzien.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 maart 2014

GOUD sloopt de ene technische weerstand na de andere

De GOUDprijs heeft er vorige week een zeer sterke week opzitten waarbij het de ene weerstand na de andere kon slopen. Dat er nog weinig short covering plaatsvond doet het beste vermoeden, short posities werden nog amper afgebouwd. De GOUDprijs wist bijna iedere dag een technische weerstand te slopen en dit kan mogelijk nog een tijdje verder gaan zegt Citibank.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$