Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 3091 tot 3095
Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Update week 9: GOUD, Zilver, Bitcoin en Oekraïne

Afgelopen week deed de GOUDprijs niet veel en steeg, gemeten in Amerikaanse Dollars, licht. De zilverprijs liet een heel ander beeld zien en daalde (in $) met maar liefst 2,9%.

Het nieuws over Bitcoin was spannender. Mt. Gox bleek eerst al zijn tweets te hebben verwijderd en daarna was het platform offline. Vervolgens werd het faillissement aangevraagd. Ongeveer 6% van alle Bitcoin vielen weg ( klik hier voor het artikel). De prijs van Bitcoin daalde op het nieuws maar herstelde later in de week.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Is olie niet langer het zwarte GOUD?

We kennen natuurlijk allemaal olie als het zwarte GOUD. Maar de komende jaren zou dat predikaat wel eens vooral voor een andere grondstof kunnen gelden: ons dagelijkse bakje troost. Het ziet er immers naar uit dat de combinatie van een steeds grotere belangstelling diverse koffiesoorten en een als gevolg van het droge en warme weer beperkter aanbod de koffieprijs de komende tijd nog voort de hoogte in kan stuwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Hoe gaat de wereld zijn schulden saneren?

Willem Middelkoop spreekt met Paul Buitink over zijn nieuwste boek "The Big Reset". Daarin komen voornamelijk de schuldencrisis en GOUD aan bod, maar de twee heren spreken ook over Bitcoin.

Het grootste probleem waar de wereld tegenwoordig mee te maken heeft, is dat er te veel schulden zijn. In het verleden is ook steeds gebleken dat er na een bankencrisis of kredietcrisis, steeds een sanering van de schulden werd doorgevoerd. In het boek geeft Middelkoop zijn visie over die sanering van de schulden. Het is echter de vraag of de wereld er toe komt om die sanering op een ordelijke manier te regelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

GOUD: 3 redenen voor een verdere stijging

Slim Beleggen is een fervent voorstander van GOUD, én van contrair beleggen. En dat levert in dit geval een dubbel feestje op. Verbaas u over wat wij onlangs lazen en vooral: doe er uw voordeel mee!

GOUD: jaren favoriet, in 2013 door (bijna) iedereen verguist, en nu weer terug in de favorietenrol. Dat stuivertje wisselen is uiteraard niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dat geldt in ieder geval voor de financiële media in de VS. Op Yahoo Finance haalt het edelmetaal inmiddels de rubriek ‘Breakout‘ en dat an sich is al goed nieuws, en treffend ook in dit geval.

Bron:
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

GOUD meer dan 1% omhoog door Oekraïne-crisis

De GOUDprijs stijgt maandag met meer dan 1 procent op de steeds verder oplopende spanningen in Oekraïne. Amerikaanse GOUDfutures tikten intraday een GOUDprijs aan van 1.345 dollar per ounce.

‘Ik denk dat er op korte termijn steun is voor GOUD dankzij de onrust. De vraag is nu of de GOUDprijs ook door de recente top van 1361,60 dollar per ounce kan stijgen (afgelopen oktober)’, dat zegt beleggingsanalist Joyce Liu van Philips Futures uit Singapore, tegenover persbureau Reuters.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$