Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 311 tot 315
Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 18 januari 2017

Analyse: GOUD is de wereldmunt voor centrale banken

GOUDvoorraden dienen als een wereldwijde valuta waar centrale banken in noodsituaties op terug kunnen vallen, zo schreef de CIA in een vertrouwelijk rapport dat in 1956 in opdracht van de Amerikaanse regering werd geschreven. De regering wilde weten hoe de toenmalige Sovjet-Unie dacht over GOUD en gaf daarop het economische team van de inlichtingendienst opdracht een onderzoek te doen.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Petrodollar of GOUD?

Ron Paul was arts op het moment dat hij meer begon te leren over het kaartenhuizen dat ons monetaire systeem in werkelijkheid is. Hij concludeerde dat de VS zo snel mogelijk moest terugkeren naar stabiel geld.

Hoe overtuig je anderen van de voordelen van stabiel geld?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

6 positieve trends voor GOUD in 2017

Er zijn redenen om aan te nemen dat GOUD opnieuw voor een goed jaar staat. Ondanks de zwakkere 2e jaarhelft was 2016 een goed jaar voor het gele edelmetaal. 6 globale trends kunnen deze positieve trend in 2017 doortrekken. Na een sterke start noteert GOUD ondertussen weer boven $1.200 per ounce.

De World Gold Council ziet 6 positieve signalen die het opwaarts momentum voor GOUD in 2017 verder ondersteunen:

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Britse pond zakt onder de euro

Wie een tripje naar Londen plant, kan daar GOUDen zaken doen. Momenteel staat het Britse pond lager dan de euro. Dat is minder goed nieuws voor de Britten, die middenin de afhandeling van de brexit zitten en bijvoorbeeld bij het boeken van hun reizen in hun portemonnee de betekenis van een 'harde' brexit zullen gewaarworden.

Bron: Hollandgold
Geplaatst: dinsdag 17 januari 2017

Tekort aan geld legt GOUDmarkt India lam

Door een tekort aan geld zal er dit jaar opnieuw minder GOUD gekocht worden in India, zo verwachten de World Gold Council en de All India Gems & Jewellery Trade Federation. In november besloot de Indiase regering alle bankbiljetten van 500 en 1.000 roepie uit omloop te halen, waardoor meer dan 80% van al het cash geld in omloop onbruikbaar werd.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$