Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 3126 tot 3130
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

Terugkeer ‘GOUDen Jaren’ voor Japan is ver weg

De laatste tijd is er genoeg nieuws geweest over de Japanse economie, maar de GOUDen jaren lijken achter de rug voor dit exportland. De economie loopt minder goed dan de afgelopen jaren, en nu geeft die enorme druk op de beleidsmakers in het land.

Overigens is Japan niet het enige land met veel groeizorgen, China kan zich daar rustig bij aansluiten. De groei van China moet naar beneden bijgesteld worden, en daardoor noteerde de Chinese beurs op de laagste stand in 5 jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 14 maart 2014

GOUD: Diegene die de “pain” hebben doorstaan, krijgen nu de “gain”

Beleggers in GOUD en GOUDmijnen hebben enkele moeilijke jaren achter de rug. US Fund vergelijkt het met een loopwedstrijd van 10 km die uiteindelijk een marathon blijkt te zijn. Maar diegene die de pijn hebben doorstaan, plukken daar nu de vruchten van. De Philadelphia Gold & Silver Index (XAU) steeg dit jaar al meer dan 25 % en doet het daarmee veel beter dan de algemene markt.

Bron: Express.be
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

De zenuwoorlog om het Duitse GOUD in Amerika

Op internet doen al een tijd geruchten de ronde als zou Amerika weigeren 1.500 ton GOUD, dat eigendom is van Duitsland en bij de Federal Reserve in New York ligt opgeslagen, terug naar Berlijn te zenden. Duitsland stockeerde zijn GOUD tijdens de Koude Oorlog om strategische redenen bij de Fed, de Bank of England en de Banque de France.

Begin vorig jaar raakte dan bekend dat onze oosterburen 300 ton GOUD uit New York zouden repatriëren en 374 ton uit Parijs.

Omdat deze operatie vertraging opliep doen nu zo veel samenzweringstheorieën de ronde dat al 15.000 Duitsers de petitie ‘Breng ons GOUD terug’ hebben ondertekend.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 maart 2014

Is de GOUDprijs nu écht vertrokken?

Vorige week presteerde de GOUDprijs nog redelijk zwak, zeker met de geopolitieke spanningen. Deze week lijkt de GOUDprijs weer in betere doen, op het moment van schrijven staat de GOUDprijs klaar om door te breken door de grootste weerstand van $ 1.370.  Is dit de definitieve doorbraak van de GOUDprijs?

Bron: Reinoudbogert
Geplaatst: woensdag 12 maart 2014

Zeer opmerkelijk bericht over GOUD

Een must read:

Het feit dat er in een keer 33 ton GOUD is verscheept naar de Verenigde Staten in een dag spreekt boekdelen. De Bundesbank heeft aangegeven haar GOUD terug te willen halen onder andere vanuit New York. Het gaat om 300 ton GOUD wat de VS moet leveren. Duitsland moet 7 jaar wachten voordat dit GOUD wordt geleverd vanuit New York. De operatie is vorig jaar gestart en in dat jaar werd er maar 5 ton GOUD geleverd door de Verenigde Staten. Logistieke kwesties zouden hieraan ten grondslag liggen. Nu blijkt dat in 1 dag 33 ton GOUD kan worden verscheept en het schijnt dat dit met 1 vliegtuig is uitgevoerd.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$