Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7985 artikelen gevonden. Artikel 3141 tot 3145
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

Hoeveel junior GOUDmijnen gaan dit overleven?

De sterke stijging van de GOUDprijs begin dit jaar heeft de GOUDmijnsector weer hoop gegeven. Maar sinds kort consolideert de GOUDprijs rond $ 1.250 met enkele kleine uitschieters naar boven en beneden. Tot op heden hebben de meeste GOUDmijnen de slachting in de sector overleefd, maar dit gaat niet blijven duren, zegt Michael Kosowan van Sprott Global Resource Investments.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 7 februari 2014

VrijGOUD: GOUD is geen geld

De relatie tussen geld en GOUD heeft altijd zeer gevoelig gelegen. De meningen zijn vandaag de dag misschien wel meer dan ooit verdeeld over dit onderwerp. We zien allemaal de tekortkomingen van ons geldsysteem, maar ook de terugkeer naar een GOUDstandaard wordt als onwenselijk gezien. Is er een andere optie?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

GOUD bugs komen snel aan hun trekken

Voor GOUD bugs breken er aanmerkelijk betere tijden aan. Dat zeggen niet alleen wij, maar is ook de mening van tal van analisten. Wij geven u een laatste stand van zaken over hoe de professie nú tegen het edelmetaal aankijkt.

GOUD is wellicht niet dé verrassing van 2014, ook de obligatie- en aandelenmarkten doen niet wat er door de meerderheid van de professie werd verwacht, maar is zeker wel een aangename verrassing gebleken. Nu is het jaar amper een maand oud, maar de trend lijkt gezet en voor het edelmetaal geldt duidelijk een (lichte) herstelfase.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Dubai groeit uit tot GOUD hot spot

De vlucht van GOUD naar Azië is een bekend gegeven, met niet alleen met China als bestemming. Dubai is inmiddels al goed voor 25 procent van de wereldwijde fysieke vraag naar GOUD. De handel in GOUD in deze Golfstaat heeft in de afgelopen jaren een enorme vlucht genomen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 6 februari 2014

Hoeveel geld heb je nodig?

De algemene perceptie is dat een GOUDstandaard niet werkbaar is en zelfs ronduit gevaarlijk voor de economie.

Je zal vandaag bijna geen enkele econoom vinden die zich uitspreekt voor de koppeling van geld aan GOUD.

Niettemin kende de wereld bijna 200 jaar een GOUDstandaard en gedurende deze periode groeide onze economieën het snelst.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$