Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8128 artikelen gevonden. Artikel 3146 tot 3150
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Is olie niet langer het zwarte GOUD?

We kennen natuurlijk allemaal olie als het zwarte GOUD. Maar de komende jaren zou dat predikaat wel eens vooral voor een andere grondstof kunnen gelden: ons dagelijkse bakje troost. Het ziet er immers naar uit dat de combinatie van een steeds grotere belangstelling diverse koffiesoorten en een als gevolg van het droge en warme weer beperkter aanbod de koffieprijs de komende tijd nog voort de hoogte in kan stuwen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

Hoe gaat de wereld zijn schulden saneren?

Willem Middelkoop spreekt met Paul Buitink over zijn nieuwste boek "The Big Reset". Daarin komen voornamelijk de schuldencrisis en GOUD aan bod, maar de twee heren spreken ook over Bitcoin.

Het grootste probleem waar de wereld tegenwoordig mee te maken heeft, is dat er te veel schulden zijn. In het verleden is ook steeds gebleken dat er na een bankencrisis of kredietcrisis, steeds een sanering van de schulden werd doorgevoerd. In het boek geeft Middelkoop zijn visie over die sanering van de schulden. Het is echter de vraag of de wereld er toe komt om die sanering op een ordelijke manier te regelen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

GOUD: 3 redenen voor een verdere stijging

Slim Beleggen is een fervent voorstander van GOUD, én van contrair beleggen. En dat levert in dit geval een dubbel feestje op. Verbaas u over wat wij onlangs lazen en vooral: doe er uw voordeel mee!

GOUD: jaren favoriet, in 2013 door (bijna) iedereen verguist, en nu weer terug in de favorietenrol. Dat stuivertje wisselen is uiteraard niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dat geldt in ieder geval voor de financiële media in de VS. Op Yahoo Finance haalt het edelmetaal inmiddels de rubriek ‘Breakout‘ en dat an sich is al goed nieuws, en treffend ook in dit geval.

Bron:
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

GOUD meer dan 1% omhoog door Oekraïne-crisis

De GOUDprijs stijgt maandag met meer dan 1 procent op de steeds verder oplopende spanningen in Oekraïne. Amerikaanse GOUDfutures tikten intraday een GOUDprijs aan van 1.345 dollar per ounce.

‘Ik denk dat er op korte termijn steun is voor GOUD dankzij de onrust. De vraag is nu of de GOUDprijs ook door de recente top van 1361,60 dollar per ounce kan stijgen (afgelopen oktober)’, dat zegt beleggingsanalist Joyce Liu van Philips Futures uit Singapore, tegenover persbureau Reuters.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

3 redenen waarom de GOUDprijs verder zal stijgen, ondanks de manipulatie van GOUD

Het ziet er zo naar uit dat de GOUDprijs toch werd gemanipuleerd. Hoewel de impact op de futures GOUDprijs zoals die wordt bepaald op de Comex, weinig of niets zal zijn, blijft het proces van een GOUD fix door 5 banken een verouderd proces en geeft het deze banken mogelijk een oneerlijk voordeel tot de gegevens op de GOUDmarkt. Het onderzoek naar de manipulatie van de GOUDprijs zal dus eerder een psychologisch effect hebben.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$