Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8096 artikelen gevonden. Artikel 3146 tot 3150
Bron: biflatie.nl
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Het grootkapitaal heeft een enorme zeepbel opgeblazen

Vaak heb ik het over geschiedenis en dan wel in het bijzonder over lang geleden. Maar hoe zit het  nu met de meer recente geschiedenis? Een heel bijzonder, zeer korte en krachtige beschrijving is te vinden de GATA site. Overigens wel een stuk uit 2007 dat ooit met toestemming van de schrijver Peter Millar, die dit het jaar daarvoor geschreven had, op de GATA site verscheen. Wat Peter Millar daarin beschrijft is de periodieke opwaartse revaluatie van GOUD. Daarbij legt hij de nadruk dat deze revaluatie als mechanisme dient om uit een deflatoire schulden depressie aan het einde van een economische golfbeweging te geraken. Iets dat we tegenwoordig ook kunnen waarnemen, als je daarvoor tenminste openstaat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 25 februari 2014

Déja vu op de GOUDmarkt? Precies terug ’75 – ’76

Gold Stock Analyst Garrett Goggin heeft een interview met Kitco. Garrett Goggin ziet veel gelijkenissen tussen de huidige GOUDmarkt en de GOUDmarkt in 1975 - 1976. De GOUDmarkt is volatiel, je moet er een sterke maag voor hebben om hier door te komen, maar dan liggen er ook veel opportuniteiten klaar, aldus Goggin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

GOUD: boven de $1.340 gaan alle remmen los

2014 is tot dusver een goed jaar geweest voor de GOUD bulls. GOUD lag vanaf de eerste week van januari goed in de smaak van beleggers en dat is tot dusver zo gebleven. Van het feit dat enkele grootbanken niet geloven in de edelmetalen in het algemeen, en in GOUD en zilver in het bijzonder, ligt eigenlijk niemand echt wakker.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

Dit is hoe centrale banken de GOUDprijs onderdrukken

Bron Suchecki van de Perth Mint legt uit hoe de centrale banken er in slagen om de GOUDprijs te onderdrukken. Het onderdrukken van de GOUDprijs gaat al decennia lang mee. Centrale banken en overheden kunnen niet verdragen dat de GOUDprijs te hard stijgt. De GOUDprijs is een barometer voor de gezondheid van het fiat geld systeem, een te hoge GOUDprijs geeft aan dat er problemen zijn met het fiat geld systeem en dat moet te allen tijde vermeden worden om het publiek te sussen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 24 februari 2014

GOUDmijnaandelen: Tijdelijke opstoot of nieuwe rally?

De GOUDmijnaandelen hebben er na een desastreus 2013 eindelijk een paar fantastische eerste weken van 2014 opzitten. Op enkele weken tijd werd 1/3 van de verliezen van vorig jaar al goedgemaakt. Nu is uiteraard de vraag: is dit slechts een tijdelijke opstoot of staan we aan het begin van een nieuwe periode?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$