Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 316 tot 320
Bron: The Bullion House
Geplaatst: zondag 1 januari 2017

Grootste Vermogensbeheerder ziet GOUDprijs $200 stijgen in 201

De grootste vermogensbeheerder heeft het koersdoel voor GOUD verhoogd naar......

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 30 december 2016

GOUDmarkt in 2016: Jaaroverzicht

Het jaar 2016 zou je kunnen omschrijven als het jaar waarin de neerwaartse trend voor GOUD doorbroken werd. De combinatie van dalende aandelenkoersen en de dreiging van een langdurig lage of zelfs negatieve rente gaven de aanzet voor een vlucht richting edelmetalen. Halverwege het jaar stond de GOUDprijs bijna 23% hoger, terwijl zilver in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs met 37% omhoog schoot. Daarmee was de eerste helft van 2016 het beste halfjaar voor GOUD sinds 1974.

Toch wisten de edelmetalen deze stijgende lijn niet vol te houden, want in de tweede helft van het jaar maakten GOUD en zilver een pas op de plaats. Met een GOUDprijs van iets meer dan €35.100 per kilogram op het moment van schrijven komen we uit op een jaarrendement van 11,5%. Zilver deed het dit jaar een stuk beter, want de huidige koers van ongeveer €490 per kilogram vertaalt zich naar een jaarrendement van 19%.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Waarom bitcoin stijgt en GOUD niet

Je zal je misschien hebben afgevraagd, “hoe zouden de GOUD- en zilverprijs erbij gestaan hebben indien de bitcoin nooit uitgevonden zou zijn”. Immers, de ‘marktkapitalisatie’ van bitcoin ($15 miljard) is de marktkapitalisatie kapitalisatie van zilver ($14 miljard) voorbijgegaan.

Beide assetclasses, edelmetaal en cryptogeld beschikken over veel gelijkenissen en hebben onder investeerders gelijkaardige aantrekkingskracht. Oneindig en gemakkelijk deelbaar, waardevast, het moet gemijnd worden, is een ruil- betaalmiddel, grote waarde in kleine fysieke volume, niet geliefd door overheden, nauwelijks of niet te traceren door overheden, alternatief voor cashgeld, en niet bij te drukken door centrale banken.

Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

GOUDreserves Duitsland nu grotendeels in Frankfurt

De Duitse centrale bank heeft net als in 2015 ook in 2016 een flinke hoeveelheid GOUD.......

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 29 december 2016

Jaaroverzicht: GOUDmarkt in 2016

Het jaar 2016 zou je kunnen omschrijven als het jaar waarin de neerwaartse trend voor GOUD doorbroken werd. De combinatie van dalende aandelenkoersen en de dreiging van een langdurig lage of zelfs negatieve rente gaven de aanzet voor een vlucht richting edelmetalen. Halverwege het jaar stond de GOUDprijs bijna 23% hoger, terwijl zilver in de eerste zes maanden van dit jaar zelfs met 37% omhoog schoot. Daarmee was de eerste helft van 2016 het beste halfjaar voor GOUD sinds 1974.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$