Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 316 tot 320
Bron: Goudstandaard
Geplaatst: maandag 16 januari 2017

Beleggers stappen uit GOUD-ETF

De dag na de Amerikaanse verkiezing was de laatste dag dat er GOUD aan de voorraad van het grootste GOUD-ETF ter wereld (GLD) werd toegevoegd. Sindsdien is er een vrijwel onafgebroken uitstroom van edelmetaal geweest.

Bron: Edelmetaal-info.nl
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

Herwaardering GOUD?

Centrale banken kunnen hun GOUDvoorraden herwaarderen om het financiële systeem te herkapitaliseren. Door GOUD tegen een hogere waarde op de balans te zetten kan er meer geld in omloop worden gebracht, bijvoorbeeld om de staatsschulden te verlagen, de economie te stimuleren en de bankensector te herkapitaliseren.

Het klinkt als een mooie theorie, maar wist u dat deze begin jaren zeventig met succes in de praktijk werd gebracht? Marketupdate duikt in de geschiedenis en werkt uit hoe de ECB met een herwaardering van GOUD de economie van de Eurozone kan stimuleren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 15 januari 2017

De favoriete grondstof van Donald Trump!

Zoals u wellicht weet, volgen we niet enkel edelmetalen: we volgen het brede grondstoffencomplex. En hebben altijd een boontje voor de afgestrafte, achtergebleven activa. Vast abonnees van het Grondstoffen Rapport weten dat uranium al enige tijd op het verlanglijstje staat. Een grondstof die, net zoals GOUD, jaren in een diepe depressie zat. Maar ook hier keerde het tij, toen Trump zeker was van de zege…

Bron: Marketupdate
Geplaatst: zaterdag 14 januari 2017

Sheik Imran Hosein over de petrodollar en GOUD

De afgelopen honderd jaar is GOUD steeds verder weggedrukt uit het monetaire systeem en heeft de dollar de rol van het edelmetaal overgenomen. Tot 1971 werd de dollar gedekt door GOUD, daarna begon het tijdperk van de petrodollar waarin de dollar gedekt werd door de gigantische olievoorraden van Saoedi-Arabië.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 12 januari 2017

Dit is een zeer sterk koopsignaal voor edelmetalen

Wanneer we over edelmetalen lezen, denken we steeds aan GOUD en zilver. Maar er zijn nog 2 edelmetalen: palladium en platina. Beide metalen kennen een knallende start van 2017. Dit is dan ook een zeer sterk koopsignaal voor edelmetalen in het algemeen.

Palladium is in de eerste 2 weken van het jaar de best presterende grondstof. In de eerste week alleen al steeg palladium 11%. En wie naar onderstaande grafiek kijkt, kan zien dat de grondstof in een gezonde opwaartse trend zit. We kunnen dus nog meer verwachten van palladium.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$