Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3156 tot 3160
Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

3 redenen waarom de GOUDprijs verder zal stijgen, ondanks de manipulatie van GOUD

Het ziet er zo naar uit dat de GOUDprijs toch werd gemanipuleerd. Hoewel de impact op de futures GOUDprijs zoals die wordt bepaald op de Comex, weinig of niets zal zijn, blijft het proces van een GOUD fix door 5 banken een verouderd proces en geeft het deze banken mogelijk een oneerlijk voordeel tot de gegevens op de GOUDmarkt. Het onderzoek naar de manipulatie van de GOUDprijs zal dus eerder een psychologisch effect hebben.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 3 maart 2014

GOUD opent de week met een knal!

GOUD veert opnieuw met 10 dollar/ounce op nadat het conflict in Oekraïne in het voorbije week escaleerde. Inmiddels test de GOUDprijs het niveau van 1350 dollar/ounce en ligt de weg open naar de weerstand rond 1400 dollar/ounce.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

GOUD en zilver report (Week 9)

De GOUDprijs bleef afgelopen week vrijwel onveranderd, terwijl zilver met 3,3% onderuit ging. De euro sterkte aan naar ruim 1,38 tegenover de dollar. Het nieuws van afgelopen week: De Chinezen blijven veel GOUD importeren, Bloomberg schrijft over een nieuw onderzoek naar manipulatie van de GOUDprijs en het GLD ETF zag in februari eindelijke weer een instroom van GOUD.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

GOUD vindt steun boven $1300 per ounce

Door hogere noteringen is de technische analyse van de GOUDprijs er beter uit komen te zien. Keer op keer werd er door meer-maands gemiddelden gebroken en hierdoor krijgen de technisch georiënteerde beleggers de smaak meer en meer te pakken.

De teruggekeerde vraag uit China blijft een van de pijlers waarop het recente succes van de GOUDprijs steunt. Tot in 2002  mochten de Chinese burgers geen beleggingen bezitten in fysiek GOUD, zoals in baar-vorm en munt. Na de versoepeling is de Chinese “Goldrush” echt op gang gekomen. Er komt nu steeds meer druk op de overheid in India om de importbelasting op GOUD (die van 2% naar 10% verhoogd was) opnieuw te verlagen. Hierdoor zal de vraag uit dit land weer kunnen gaan excellereren.

[...]

Bron: goldrepublic.nl
Geplaatst: zondag 2 maart 2014

Edelmetalen hebben beste start sinds 1983

De wonderen zijn de wereld nog niet uit: GOUD en zilver beleefden hun beste start sinds éénendertig jaar en Bloomberg bericht eindelijk over de manipulatie van de GOUDmarkt. Zo kopt Bloomberg vandaag dat de GOUDprijs al voor 10 opeenvolgende jaren massaal door banken wordt gemanipuleerd. Wat? Nee! Echt waar?

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$