Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8163 artikelen gevonden. Artikel 3161 tot 3165
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

GOUD blijft favoriete bezit van Aziaten

GOUD is aan een opmerkelijk opmars bezig in Azië. De koersdaling van het edelmetaal heeft prijsbewuste Aziatische consumenten ertoe aangezet om extra bij te kopen. Nu het Westen nog.

Al geruime tijd werd gesteld dat China India naar de kroon had gestoken als grootste consument van GOUD in de wereld. Dat werd vorige maand officieel bevestigd, meer bepaald op basis van de cijfers over 2013 die door de World Gold Council bekendgemaakt werden. De vraag naar het edelmetaal in China lijkt bovendien alleen maar groter en groter te worden.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

CEO Barrick Gold Corp ziet GOUDprijs op $2000

Jamie Sokalsky, de CEO van Barrick Gold Corporation, verwacht dat de GOUDprijs richting de $2000 per troy ounce kan gaan in een periode van 2 tot 3 jaar. Barrick Gold Corp is ‘s werelds grootste GOUDproducent. Sokalsky denkt dat de GOUDprijs zijn laagste punt heeft gezien en verwacht dat de prijs oploopt naar $1500 het komend jaar.

Bron: TOV-Hazel
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

Weerstand in GOUDprijs

De GOUDprijs lag de laatste dagen van de vorige week weer wat onder druk.  Dit keer door wat positievere data van de economie in de VS. Onder andere het consumentenvertrouwen was toegenomen. Hierdoor trok de aandelenmarkt weer wat aan en moest de GOUDprijs iets toegeven.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: donderdag 6 maart 2014

US Mint ziet verkoop GOUD en zilver dalen

De US Mint heeft in de eerste twee maanden van dit jaar minder GOUD en zilver verkocht dan in dezelfde periode van vorig jaar. De verkopen zijn na twee maanden wel beter dan in 2012, maar de cijfers van 2013 worden vooralsnog niet gebroken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 5 maart 2014

GOUD: de bordjes zijn verhangen

Het zijn niet langer beleggers die bepalend zijn voor de evolutie van de GOUDkoers. Er heeft in de markt een shift plaatsgevonden, en wel eentje die houders van fysiek GOUD hoogstwaarschijnlijk een plezier zal doen.

Eén van de koersbepalende factoren de afgelopen jaren, en zeker ook vorig jaar, was de vraag naar GOUD vanuit beleggers. En die vraag viel vorig jaar flink weg: de behoefte aan het edelmetaal als verzekering en/of belegging nam sterk af. ETF’s die posities liquideerden zorgden voor aardig wat koersdruk als gevolg van de uitstroom van al dat beleggerskapitaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$