EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
EUR/USD: | GOUD: | BTC:
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 3166 tot 3170 met de

betekenis van het woord GOUD

Geplaatst op: vrijdag 18 april 2014

GOUDvraag in 2013 is 700 ton hoger dan het aanbod – GFMS

Het onderzoeksbureau GFMS heeft zijn jaarlijkse GOUDstudie gepubliceerd, en concludeert dat het aanbod in 2013 de vraag niet bij kan houden. Ondanks een mijnbouw productiegroei van 6% slinkt het totale aanbod vanwege een sterke afname van het omgesmolten GOUD, het zogenaamde scrap. Tevens is de vraag naar fysiek GOUD sterk gegroeid, waardoor er 700 ton minder GOUD geproduceerd is dan er vraag naar is.

Lees verder op CD Fund.com
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Vraag naar GOUD steeg naar recordniveau in 2013

Hoewel de GOUDprijs vorig jaar met 29% onderuit ging was de vraag naar GOUD vorig jaar ook ongekend groot. Het afgelopen jaar werd er 18% meer GOUD gebruikt voor sieraden en 31% meer voor GOUDbaren en GOUDen munten. De totale vraag naar fysiek GOUD bereikte een recordniveau van bijna 5.000 ton.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Munt Oekraïne 70% onderuit

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014.

De onrust in Oekraïne heeft de economie flinke schade aangebracht. De Oekraïense munt, de Hryvnia, is hierdoor hard geraakt. Het is zo’n beetje de slechtst presterende valuta in 2014.

De Hryvnia verloor zo’n 35% van haar waarde dit jaar ten opzichte van de Amerikaanse Dollar ( lees het artikel hier). In termijn van GOUD was de daling veel sterker. Deze week verloor de munt alleen al 7% ten opzichte van GOUD. In de eerste maanden van 2014 komt  de daling van Hryvnia uit op 69% in termen van GOUD. De GOUDprijs is in deze periode gestegen van 9992 Hryvnia per ounce GOUD naar 16.880 Hryvnia per ounce GOUD.

Lees verder op thebullionhouse.nl
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Bears op de GOUDmarkt moeten oppassen

Het is en blijft een moeilijke situatie op de GOUDmarkt. Met de regelmaat van een klok duiken er grote kopers op die de GOUDprijs op een mysterieuze wijze naar omlaag duwen. Dat is vorig jaar een paar keer op grote schaal gebeurd, maar ook dit jaar werden al enkele keren op de futuresmarkten short posities ingenomen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 17 april 2014

Fed onderschat het inflatiegevaar- GOUD kan profiteren

Het is al een tijdje geleden dat we nog iemand hebben horen waarschuwen voor inflatie. Het gevaar op deze economische plaag, een ander woord kunnen we er niet voor bedenken, lijkt op dit moment bijzonder klein. Dat geldt op de eerste plaats voor Europa, waar de inflatie ver onder het target van de Europese centrale bank op 2 procent blijft.

Maar ook de Amerikaanse centrale bank maakt zich af en toe zorgen over de te lage inflatie. Te veel inflatie is uiteraard niet goed maar te weinig inflatie is eveneens af te raden. Het risico bestaat namelijk dat het ontbreken van inflatie uiteindelijk zal leiden tot deflatie. En dat is een andere economische plaag waar ook al weer niemand op zit te wachten.

Lees verder op SlimBeleggen.net
 
Vergelijk de prijs van goud en zilver
Powered By:

Daily Headlines

Meld je aan voor de de dagelijkse mailing. Je ontvangt dan elke avond de meest opmerkelijke headlines van de dag op het door jouw opgegeven e-mailadres.
E-mailadres:

Bedankt voor je aanmelding.

Vanaf heden ontvang je dagelijks de meest opmerkelijke headlines van de dag.
Je kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Contact

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs