Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 3171 tot 3175
Bron: GoudVergelijken.nl
Geplaatst: zondag 23 februari 2014

GOUDzoeken in je achtertuin

OLYMPUS DIGITAL CAMERANaar schatting is er over de afgelopen 5000 jaar zo’n 150.000 ton aan GOUD gewonnen. Al het ‘gemakkelijke’ GOUD is ondertussen verdwenen en het meeste GOUD dat nog in de grond zit wordt beheerd door overheden of industriegiganten. Toch is het mogelijk om nog GOUD te zoeken. En dan heb ik het niet over gevaarlijke plekken zoals China, Rusland of Zuid-Afrika, waar de buitenlander weinig kans heeft van slagen. In Canada is het nog relatief goed mogelijk een zakcentje bij te verdienen, maar dit is ver weg en het is er bar koud, vooral in de winter. Waar gaan we dus heen als we GOUD willen vinden? Gewoon in je achtertuin!

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 22 februari 2014

GOUDmijnaandelen swingen weer

Het jaar is lastig van start gegaan voor de meeste aandelen, behalve voor GOUDmijnaandelen. Die laatste hebben rampjaar 2013 definitief van zich afgeschud en swingen weer op de beurs.

GOUDmijnaandelen maken véél emoties los bij beleggers. De ‘boom-bust cycle‘ is berucht. U kunt een vermogen vergaren met GOUDmijnaandelen, maar u kunt ook de waarde van uw portefeuille in korte tijd flink zien verdampen. Vorig jaar was voor liefhebbers van deze categorie aandelen een rampjaar: de NYSE Arca Gold Bugs Index verloor ‘eventjes’ 56 procent in 2013. En dat betekent dat wie zijn verlies wil goedmaken, meer dan 100 procent rendement nodig heeft.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Ook een nieuwe GOUDstandaard is niet de heilige graal

Welke oplossing is de beste voor het toekomstige monetaire systeem? Dat het huidige systeem vroeg of laat gaat verdwijnen, daar zullen de meeste het over eens zijn. Maar wat moet er in de plaats komen? Een ontkoppeling van GOUD blijkt na enkele decennia desastreus af te lopen, maar een volledige GOUDstandaard, is ook niet de ideale oplossing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Waar is toch al dat Duitse GOUD gebleven?

Duitsland doet pogingen een belangrijk deel van haar in het buitenland opgeslagen GOUD te repatriëren naar de ‘Heimat.’ Een eenvoudig klusje, zo lijkt, maar schijn bedriegt.

De Bundesbank zit met een serieus probleem opgezadeld. De Duitse centrale bank heeft haar GOUD uitgeleend aan 3 bevriende centrale banken, meer bepaald die van de VS. Frankrijk en het VK, maar het blijkt een duivelse klus te zijn om dat daar opgeslagen GOUD weer terug te krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

GOUD kopen? Kies voor fysieke levering

De wereld is corrupt en wordt gemanipuleerd. GOUD kan u tegen aardig wat onheil beschermen, maar dan is het wel zaak dat u kiest voor fysieke levering van GOUD.

De corruptie in Europa heeft adembenemende proporties aangenomen. De Europese Commissie pakte uit met een vernietigend rapport waarin stond te lezen dat de kostprijs van die corruptie op minstens €120 mrd op jaarbasis ingeschat moet worden. Dat is voorwaar een fors bedrag.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$