Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 3171 tot 3175
Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Fysieke markt GOUD in 2013, de spanning loopt op

In 2013 daalde de GOUDprijs ruim 25%. Inmiddels zijn de cijfers over de fysieke GOUDmarkt bekend gemaakt door de World Gold Council.

Uit de cijfers blijkt dat de vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten enorm is geweest in 2013. De vraag steeg gemiddeld met 28%. De grootste stijging van de vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten was in Turkije met 113%. In China steeg de vraag 38%, India +16%, VS +26% en in Thailand steeg de vraag met 75%. In totaal was de vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten 1654 ton. De vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten staat op het hoogste punt sinds 1992.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Bizar: GOUD daalt door dalende vraag???

De GOUDprijs moet een stap terug zetten vandaag, aanleiding zou zijn dat de World Gold Council rapporteerde dat de vraag naar GOUD met 15 % daalde in 2013.

Dit moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. De uitstroom bij de GOUD-ETF's is de voornaamste reden dat de vraag daalde, maar dit zit al volledig in de prijs verrekend. Ondertussen stijgt de vraag naar fysiek GOUD opnieuw vanuit de GOUD-ETF's.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Vraag naar GOUD onder particulieren met 21% gestegen

De vraag naar GOUDen munten, GOUDbaren en GOUDen sieraden is vorig jaar met 21% gestegen ten opzichte van 2012. Door de daling van de GOUDprijs deden beleggers hun posities van de hand, maar dat GOUD werd volop gekocht door met name China, India en Turkije. Lees het samenvatting van het rapport van de World Gold Council op GOUDstandaard.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Mis de grote GOUDtrend niet!

GOUD en China vormen twee handen op één buik, we kunnen dat niet genoeg herhalen. En moet de toenemende welvaart in China is die GOUDhonger nog lang niet gestild. Mis deze sterke trend niet!

2013 was een bewogen jaar voor GOUDbeleggers. De totale waarde van de Amerikaanse Exchange-Traded Funds (ETF’s) die in GOUD investeren daalde met net geen $75 mrd. Af en toe was er sprake van een ware verkoopgolf: beleggers struikelden over elkaars heen om hun posities in GOUD af te bouwen.

Bron: Thesilvermountain.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Overzicht geeft inzicht

Terwijl GOUD en zilver met de dag meer glans krijgen, en de HUI, de index van de grootste GOUDmijnbedrijven dit jaar al 25,9 % gestegen is en de GLDX, waarin de wat kleinere producenten zijn ondergebracht zelfs al 45,5 %, kan het geen kwaad het lange termijnplaatje er weer eens bij te halen.

[...]Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$