Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8045 artikelen gevonden. Artikel 3176 tot 3180
Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

GOUDprijs stijgt ruim 7%

Het jaar 2014 is goed begonnen voor de belegger in GOUD. De GOUDprijs steeg in de eerste 45 dagen met 7%, gemeten in Amerikaanse Dollars. De stijging in Euro’s was nog beter met 7,8%. Sinds het taperen (afbouwen van de geldcreatie) is gestart door de FED is de GOUDprijs juist gestegen. Een belangrijke rol in de stijging was de onrust in de zogenaamde opkomende markten. Deze onrust vertaalde zich in vallende valuta’s en een grotere vraag naar safe havens, zoals GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Daar komt die GOUD short squeeze

GOUD is flink geshort het afgelopen jaar, met initieel flink wat succes ook. Inmiddels zijn de bordjes verhangen en GOUD loopt stevig op. Short zittende partijen dreigen nu in een short squeeze te raken.

Komt er een flinke short squeeze waarbij professionele partijen die GOUD short hebben verkocht, gedwongen worden hun posities te sluiten omdat de GOUDkoers stevig oploopt? Tom Fitzpatrick, Managing Director en Global Head of CitiFX Technicals, ziet veel upside, zo gaf hij King World News te kennen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Miljarden aan GOUD en zilver in afval

Jaarlijks wordt er voor miljarden euro's aan GOUD en zilver verwerkt in elektronica. Dat betekent dat er in de afgedankte apparatuur ook nog veel waardevolle metalen zitten. Naar schatting bevat een ton elektronisch afval 300 tot 400 gram GOUD en een nog veel grotere hoeveelheid zilver. Een GOUDmijn haalt slechts enkele grammen GOUD uit een ton puin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Zo ziet Dennis Gartman olie en GOUD

Dennis Gartman, een bekende trader op Wall Street, is opgewekt over de prijsactie van GOUD en olie in 2014. Met name de technische structuur van de grafiek is hoopgevend. Terwijl Dennis Gartman vorig jaar nog negatief was voor de prijsevolutie van het gele edelmetaal

Voor Dennis Gartman is de huidige uitbraak van GOUD een krachtige beweging, met name omdat deze ontwikkeling zich ditmaal in diverse valuta (dollar, euro, pond, yen, …) manifesteert. Bovendien blijft de vraag naar het gele edelmetaal toenemen. Met name de gigantische aankopen door Chinezen zijn indrukwekkend (+41% in 2013), aldus Dennis Gartman.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Credit Suisse: GOUD gaat naar de $1.000

GOUD is 2014 aardig begonnen. Geen verdere door experts verwachte koersval, maar juist een herstel van ruim $100. Toch moeten beleggers daar niet teveel waarde aan hechten volgens één grote zakenbank…

De GOUDprijs snuffelt aan de $1.300 grens, na aanvankelijk enige aarzeling rond het als weerstandsniveau geachte $1.270. Wellicht nog geen reden voor een feestje, maar het eerste herstel is, tegen alle verwachtingen in, wél gerealiseerd. Niet iedereen staat echter te juichen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$