Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 3191 tot 3195
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

China wil niet de Yuan als wereldreservemunt, maar SDR’s

China koopt in een snel tempo fysiek GOUD, zoveel is duidelijk. De reden daar achter is dat China weet dat het huidige systeem van fiat geld niet houdbaar meer is. Ze weten dit al sinds de val van Lehman Brothers en sindsdien proberen ze zoveel mogelijk fysiek GOUD te bemachtigen. Want als de monetaire kaarten worden geschud, zal diegene met het meeste GOUD het meeste te zeggen hebben.

Bron:
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

GOUD voor Oostenrijkse atleten

Het Österreichisches Olympisches Comité (OOC) beloont Oostenrijkse sporters die een medaille behalen tijdens de Olympische Spelen met GOUDen Philharmoniker munten, zo schrijft de Oostenrijkse site Format . Wie GOUD behaalt ontvangt maar liefst 17 GOUDen munten. Met een actuele prijs van ongeveer duizend euro per munt heeft deze prijs een waarde van €17.000.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Staan we binnenkort voor een nieuwe Bear Stearns?

Zes jaar geleden implodeerde Bear Stearns, een van de grote zakenbanken op Wall Street. Hoewel men de val van Bear Stearns wil toeschrijven aan problemen met sub-prime leningen, is er meer dan waarschijnlijk een andere oorzaak: de short posities in GOUD en zilver - aldus Gold Silver Worlds.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

Fysieke markt zilver blijkt ijzersterk in 2013

De fysieke vraag naar zilver was in 2013 extreem hoog. Het blijkt een recordjaar te zijn qua verkoop van pure zilveren munten. Maar de verschillen met de fysieke markt van GOUD zijn behoorlijk.

De bekende munthuizen boekte allemaal een sterke stijging in de verkoop van zilveren munten. De US Mint, bekend van de zilveren American Eagle, verkocht 26% meer dan in 2012 en boekte hiermee het recordjaar sinds de productie startte in 1986.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 19 februari 2014

GOUD: twee periodes van uitersten

Wie er de historische en recente data van GOUD op naslaat, ziet twee periodes van uitersten. En wellicht dat hier ook de sleutel ligt om enigszins in te kunnen te schatten wat de komende periode zal brengen.

Allereerst het verre verleden : GOUD heeft in 2013 het slechtste jaar sinds … 1983 achter de rug. En dan recent, en heel opvallend: GOUD kende volgens Bloomberg de beste start van het jaar sinds … 1983! Dat is op zijn minst toch frappant te noemen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$