Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3196 tot 3200
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Ook een nieuwe GOUDstandaard is niet de heilige graal

Welke oplossing is de beste voor het toekomstige monetaire systeem? Dat het huidige systeem vroeg of laat gaat verdwijnen, daar zullen de meeste het over eens zijn. Maar wat moet er in de plaats komen? Een ontkoppeling van GOUD blijkt na enkele decennia desastreus af te lopen, maar een volledige GOUDstandaard, is ook niet de ideale oplossing.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Waar is toch al dat Duitse GOUD gebleven?

Duitsland doet pogingen een belangrijk deel van haar in het buitenland opgeslagen GOUD te repatriëren naar de ‘Heimat.’ Een eenvoudig klusje, zo lijkt, maar schijn bedriegt.

De Bundesbank zit met een serieus probleem opgezadeld. De Duitse centrale bank heeft haar GOUD uitgeleend aan 3 bevriende centrale banken, meer bepaald die van de VS. Frankrijk en het VK, maar het blijkt een duivelse klus te zijn om dat daar opgeslagen GOUD weer terug te krijgen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

GOUD kopen? Kies voor fysieke levering

De wereld is corrupt en wordt gemanipuleerd. GOUD kan u tegen aardig wat onheil beschermen, maar dan is het wel zaak dat u kiest voor fysieke levering van GOUD.

De corruptie in Europa heeft adembenemende proporties aangenomen. De Europese Commissie pakte uit met een vernietigend rapport waarin stond te lezen dat de kostprijs van die corruptie op minstens €120 mrd op jaarbasis ingeschat moet worden. Dat is voorwaar een fors bedrag.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

Helft Duitse GOUDreserve weer binnen eigen grenzen voor 2020!

Het is dan toch zover gekomen, Duitsland is begonnen met het terughalen van delen van de GOUDreserves welke in het buitenland liggen opgeslagen, zo meldt de Bundesbank. Voor 2020 wil Duitsland de helft van de in het buitenland opeslagen GOUDreserve weer binnen de eigen landsgrenzen hebben.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 21 februari 2014

De impact van ETF’s op de GOUDmarkt

2013 was een desastreus jaar voor GOUD waarbij de GOUDprijs zijn hoogste koers reeds bereikte in januari. De GOUDprijs daalde ondanks een record vraag naar fysiek GOUD vanuit de Aziatische landen, met China op kop. De daling van de GOUDprijs kan wel eens veroorzaakt zijn door de ommekeer bij de GOUD-ETF’s.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$