Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 3196 tot 3200
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

GOUD kust 1300 dollar!

De kogel is door de GOUDen kerk: de GOUDprijs neemt de zware technische barrière op 1300 dollar uit. Reden? Slecht economisch nieuws, Yellen die haar kruisverhoor uitsteld, u noemt het maar… GOUD is bezig om een trendwijziging in te zetten, zoveel is duidelijk. Het volgende punt van aandacht voor GOUD ligt op 1304 dollar, waar het 200-daags gemiddelde gekruist kan worden.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Ratio GOUD/zilver is in beweging

De US Mint heeft in 2013 een recordhoeveelheid zilver verkocht. Wanneer we kijken naar de verhouding tussen de verkopen van zilver en GOUD dan verkocht het munthuis in 2013 54 keer meer zilver dan GOUD in de vorm van de American Eagle en gemeten in ounces. In het jaar 2012 lag deze verhouding op 1/45. In 2011 werd er 40 keer meer zilver verkocht dan GOUD. De trend in de ratio is dat er steeds meer zilver wordt verkocht dan er GOUD wordt verkocht. 

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

China speelt het spel slim in de valutaoorlog

Het Westen heeft nooit goed begrepen wat er zich allemaal afspeelt in China. Maar China weet wel degelijk waar ze mee bezig zijn, zo staat op In  Gold We Trust. Door de jaren heen heeft China ook noodgedwongen zijn spelregels aangepast omdat het anders te veel in zijn kaarten liet kijken. Maar de opbouw van de Chinese GOUDreserves is veel groter dan de meeste nu durven vermoeden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Grootbanken blijven negatief op GOUD

GOUD blijft bij de grote zakenbanken uit de gratie. Eerder deze week kwam de Zwitserse zakenbank Credit Suisse al met een sombere visie, en zowel Morgan Stanley als Goldman Sachs sluiten zich daarbij aan.

Sommige zakenbanken staan bijzonder sceptisch tegenover de kansen die GOUD te bieden heeft. Ondanks de stijging van de GOUDprijs in de afgelopen weken, worden er met de regelmaat van een klok negatieve rapporten over GOUD gepubliceerd. En die zijn dan inderdaad vaak afkomstig van zeer gerenommeerde zakenbanken.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

GOUDprijs stijgt ruim 7%

Het jaar 2014 is goed begonnen voor de belegger in GOUD. De GOUDprijs steeg in de eerste 45 dagen met 7%, gemeten in Amerikaanse Dollars. De stijging in Euro’s was nog beter met 7,8%. Sinds het taperen (afbouwen van de geldcreatie) is gestart door de FED is de GOUDprijs juist gestegen. Een belangrijke rol in de stijging was de onrust in de zogenaamde opkomende markten. Deze onrust vertaalde zich in vallende valuta’s en een grotere vraag naar safe havens, zoals GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$