Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 321 tot 325
Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Islamitisch investeerder mag voortaan ook met GOUD werken

Islamitische financiële experts hebben een aantal nieuwe regels voor GOUDtransacties ontwikkeld. Daardoor zouden islamitische instellingen gemakkelijker investeringen met edele metalen moeten kunnen opzetten.

Opgemerkt wordt wel dat GOUDtransacties steeds volledig moeten worden gedekt door beschikbare fysieke voorraden, terwijl de operatie nog dezelfde dag moet worden afgerond. Door de maatregelen moet ook bij de transacties in edele metalen het islamitische onderscheid tussen reële economische activiteit en speculatie kunnen worden gemaakt.

Bron: Goudstandaard
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Nieuwe Sharia standaard voor beleggen in GOUD

Met ingang van deze week moet beleggen in GOUD voor de Islamitische wereld toegankelijker worden, zo schrijft de World Gold Council. Zij ontwikkelden in samenwerking met de Accounting and Auditing Organisation for Islamic Financial Institutions (AAOIFI) een nieuwe Sharia standaard voor GOUDbeleggingen. Daarmee kan een nieuwe doelgroep bereikt worden die alleen conform de Islamitische wet in GOUD willen beleggen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Investeren in Wall Street of in GOUD?

De GOUDprijs kende tijdens de eerste maanden van dit beursjaar een ‘GOUDenstart’. Na een lange tijd van prijsdalingen keerde het optimisme over de GOUDmarkt aan het begin van dit jaar weer terug. Maar, de GOUDprijs heeft het sinds de zomer niet bepaald gemakkelijk gehad.

Er zijn genoeg beleggers die zich op dit moment afvragen of ze moeten investeren in de aandelenmarkten of in de GOUDmarkt. Uiteraard dient te allen tijde het kaf van het koren gescheiden te worden, omdat in beide segmenten rotte appels te vinden zijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 6 december 2016

Amerikaanse staalindustrie gaat bloeien als nooit tevoren

De metalen-sector heeft dit jaar beduidend meer focus gekregen van beleggers. Voornamelijk GOUD en zilver zijn erg in trek geraakt geraakt. Echter is er een metaal dat al op korte termijn door het dak kan gaan – zelfs dit jaar al met honderden procenten gelanceerd is. We hebben het hier over de ‘staalindustrie’.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 5 december 2016

Het is tijd voor GOUD om terug te blinken

Financiële markten staan erom bekend om beleggers op het verkeerde been te zetten. Afgelopen zomer botste de GOUDprijs op een langetermijnweerstand op het moment dat het sentiment ontzettend positief was. Hét signaal voor een correctie. Nu staan we net voor het tegenovergesteld, tijd voor een heropleving?

Na de beste eerste 6 maanden in 30 jaar waren beleggers euforisch over GOUD op het moment dat er zich een technische weerstand aanbood. Een gezonde correctie was dus nodig om de GOUDprijs later opnieuw boven deze weerstand te duwen. Die correctie lijkt nu bijna ten einde.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$