Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8074 artikelen gevonden. Artikel 3206 tot 3210
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Daar komt die GOUD short squeeze

GOUD is flink geshort het afgelopen jaar, met initieel flink wat succes ook. Inmiddels zijn de bordjes verhangen en GOUD loopt stevig op. Short zittende partijen dreigen nu in een short squeeze te raken.

Komt er een flinke short squeeze waarbij professionele partijen die GOUD short hebben verkocht, gedwongen worden hun posities te sluiten omdat de GOUDkoers stevig oploopt? Tom Fitzpatrick, Managing Director en Global Head of CitiFX Technicals, ziet veel upside, zo gaf hij King World News te kennen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Miljarden aan GOUD en zilver in afval

Jaarlijks wordt er voor miljarden euro's aan GOUD en zilver verwerkt in elektronica. Dat betekent dat er in de afgedankte apparatuur ook nog veel waardevolle metalen zitten. Naar schatting bevat een ton elektronisch afval 300 tot 400 gram GOUD en een nog veel grotere hoeveelheid zilver. Een GOUDmijn haalt slechts enkele grammen GOUD uit een ton puin.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Zo ziet Dennis Gartman olie en GOUD

Dennis Gartman, een bekende trader op Wall Street, is opgewekt over de prijsactie van GOUD en olie in 2014. Met name de technische structuur van de grafiek is hoopgevend. Terwijl Dennis Gartman vorig jaar nog negatief was voor de prijsevolutie van het gele edelmetaal

Voor Dennis Gartman is de huidige uitbraak van GOUD een krachtige beweging, met name omdat deze ontwikkeling zich ditmaal in diverse valuta (dollar, euro, pond, yen, …) manifesteert. Bovendien blijft de vraag naar het gele edelmetaal toenemen. Met name de gigantische aankopen door Chinezen zijn indrukwekkend (+41% in 2013), aldus Dennis Gartman.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Credit Suisse: GOUD gaat naar de $1.000

GOUD is 2014 aardig begonnen. Geen verdere door experts verwachte koersval, maar juist een herstel van ruim $100. Toch moeten beleggers daar niet teveel waarde aan hechten volgens één grote zakenbank…

De GOUDprijs snuffelt aan de $1.300 grens, na aanvankelijk enige aarzeling rond het als weerstandsniveau geachte $1.270. Wellicht nog geen reden voor een feestje, maar het eerste herstel is, tegen alle verwachtingen in, wél gerealiseerd. Niet iedereen staat echter te juichen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 12 februari 2014

Zal India de restricties op GOUD import al verzachten?

India realiseerde over januari een lager handelstekort. En dat zou goed nieuws kunnen zijn voor GOUD. Zijn de autoriteiten al bereid de teugels weer enigszins te laten vieren voor wat betreft de GOUDimport?

India realiseerde over het het fiscale jaar 2013 (maart) een tekort op de lopende rekening van afgerond $88 mrd. Veel geld, en reden waarom de Indiase rupee zo te grazen werd genomen op de valutamarkten. De centrale bank van India (Reserve Bank of India) reageerde door de GOUDimport aan banden te leggen.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$