Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8099 artikelen gevonden. Artikel 3211 tot 3215
Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

‘Zwitserland heeft nog altijd 61 duizend kilo gestolen Nederlands GOUD

De Zwitsers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog veel GOUD van Duitsland gekocht dat geroofd was uit de kluizen van De Nederlandsche Bank. Daarvan hebben ze slechts een fractie teruggegeven.

Dat schrijft Roel Janssen, auteur van het boek ‘Fout GOUD’ over het GOUD dat door door de Duitsers gedurende de Tweede Wereldoorlog uit de kluizen van DNB is geroofd, dat maandag wordt gepresenteerd.

“In de Tweede wereldoorlog heeft Duitsland 146 duizend kilo GOUD uit de kluizen van De Nederlandsche Bank geroofd. Via Berlijn is dat GOUD in Zwitserland terechtgekomen. En het meeste daarvan heeft Nederland nooit meer teruggezien”, zegt Roel Janssen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Slechts zes gram GOUD in Olympische medaille

Olympisch GOUD is een zilveren medaille van 525 gram die verguld is met slechts 6 gram GOUD. Dat is evenveel GOUD als een GOUDen tientje. Een GOUDen medaille van meer dan honderd jaar geleden is wel massief GOUD en is veel meer waard dan de 2014 medailles.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Grondstoffen: hiermee kunt u dit jaar veel geld verdienen

Er is een belangrijke trendwijziging op til. Beleggers in grondstoffen hebben niet de beste jaren achter de rug, sommige landbouwgrondstoffen daalden zelfs met 70 procent. Maar 2014 zou wel eens het jaar kunnen worden van een nieuwe opmars in grondstoffen. En zoals het dikwijls gaat bij grondstoffen, eens de trein vertrokken is, kan het snel gaan (kijk maar naar GOUD en de GOUDmijnaandelen).

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 16 februari 2014

GOUD en Zilver report (Week 7)

De GOUDprijs steeg afgelopen week met 3,6% naar €963 per troy ounce. De prijs van een kilo zilver steeg zelfs met 6,79% naar ruim €504 per kilogram. Beide edelmetalen staan door de prijsstijging van de afgelopen week weer op het niveau van drie maanden geleden. Desondanks is het enthousiasme voor GOUD-ETF's nog steeds beperkt. Deze beleggingsinstrumenten zagen hun GOUDvoorraden nauwelijks toenemen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 16 februari 2014

GOUD: bears duiken in winterslaap

GOUD heeft met zijn sterke performance vriend en vijand verrast, of allicht beter: de bulls & bears. Een rondje langs de velden van professionele partijen levert een opvallend eensgezind beeld op.

GOUD sloot afgelopen week met een winst van ruim 4 procent de beste week af in zes maanden. En dat zegt uiteraard vooral iets over hoe slecht de afgelopen zes maanden (en langer), zijn geweest. Het edelmetaal heeft de wind aardig in de zeilen om een heel scala aan redenen. De meeste zijn inmiddels al ruimschoots hier aanbod geweest.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$