Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3226 tot 3230
Bron: nuzakelijk.nl
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

China vervangt India als grootste GOUDmarkt

De vraag naar GOUD van Chinese consumenten steeg vorig jaar met 32 procent tot het recordniveau van 1066 ton, terwijl de vraag vanuit India met 13 procent toenam tot 975 ton.

Wereldwijd steeg de GOUDvraag van consumenten met 21 procent naar 3864 ton. Daarbij klom de vraag naar GOUDen juwelen met 17 procent tot 2209 ton, terwijl de vraag naar GOUDen munten en staven met 28 procent steeg naar 1654 ton.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Credit Crunch in China, goed voor GOUD?

Internationale beleggers hebben problemen met de overtuiging dat China zijn sterke economische groei kan volhouden. Er komen steeds meer berichten dat China problemen heeft om zijn financieel systeem onder controle te houden. Een mogelijke "credit crunch" in China zoals in de VS 6 jaar geleden, kan mede de oorzaak zijn voor de sterke GOUDprijs dit jaar, zegt Andrew Critchlow van The Telegraph.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Wanneer valt de Amerikaanse dollar van zijn voetstuk?

Het voortbestaan van de Amerikaanse dollar als de wereld reservemunt hangt aan een zijde draadje. Het lot van de Amerikaanse dollar als wereld reservemunt is afhankelijk van de petrodollar en de petrodollar is afhankelijk van de stabiliteit in het Midden-Oosten. Hoe lang kan de Amerikaanse dollar nog overleven als wereldreservemunt? Hoe kan de Verenigde Staten overleven als de dollar geen wereld reservemunt meer is?

Met Bretton Woods werd de Amerikaanse dollar het epicentrum van de financiële wereld. Maar in de jaren '60 en '70 zag de VS zijn GOUDvoorraad van 20.000 ton GOUD in snel tempo afnemen. Daardoor stapte de VS af van de GOUDstandaard. Maar om te overleven als wereld reservemunt, had de VS een bondgenoot nodig. Het vond dit in de naam van Saoedi-Arabië. In ruil voor bescherming en stabiliteit in het Midden-Oosten werd de pertrodollar geboren.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

GOUD … voor alle zekerheid

Dat GOUD aardig oploopt, is ook Bloomberg opgevallen, maar ook zilver doet flink zijn best. De edelmetalen liggen er allebei sterk bij. Zakenbank UBS behoort alvast tot het bull kamp.

GOUD, en zilver, zijn duidelijk weer in de gratie bij beleggers. GOUD staat op het hoogste niveau van de afgelopen drie maanden en zilver is bezig aan de langste bull run sinds … 1968 ! De Zwitserse zakenbank UBS slaat een tamelijk bullish toon aan en constateerde in een gisteren gepubliceerd rapport dat ‘Amerikaanse beleggers positiever staan ten opzichte van GOUD’ (als belegging).

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Chinese GOUDkoorts bereikt piek

China is vorig jaar de grootste GOUDmarkt ter wereld geworden. De Chinezen gingen zoals verwacht voorbij India, dat decennialang het grootste GOUDconsumerende land was. Dat blijkt uit een gepubliceerde studie van de World Gold Council.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$