Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3241 tot 3245
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

China speelt het spel slim in de valutaoorlog

Het Westen heeft nooit goed begrepen wat er zich allemaal afspeelt in China. Maar China weet wel degelijk waar ze mee bezig zijn, zo staat op In  Gold We Trust. Door de jaren heen heeft China ook noodgedwongen zijn spelregels aangepast omdat het anders te veel in zijn kaarten liet kijken. Maar de opbouw van de Chinese GOUDreserves is veel groter dan de meeste nu durven vermoeden.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Grootbanken blijven negatief op GOUD

GOUD blijft bij de grote zakenbanken uit de gratie. Eerder deze week kwam de Zwitserse zakenbank Credit Suisse al met een sombere visie, en zowel Morgan Stanley als Goldman Sachs sluiten zich daarbij aan.

Sommige zakenbanken staan bijzonder sceptisch tegenover de kansen die GOUD te bieden heeft. Ondanks de stijging van de GOUDprijs in de afgelopen weken, worden er met de regelmaat van een klok negatieve rapporten over GOUD gepubliceerd. En die zijn dan inderdaad vaak afkomstig van zeer gerenommeerde zakenbanken.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

GOUDprijs stijgt ruim 7%

Het jaar 2014 is goed begonnen voor de belegger in GOUD. De GOUDprijs steeg in de eerste 45 dagen met 7%, gemeten in Amerikaanse Dollars. De stijging in Euro’s was nog beter met 7,8%. Sinds het taperen (afbouwen van de geldcreatie) is gestart door de FED is de GOUDprijs juist gestegen. Een belangrijke rol in de stijging was de onrust in de zogenaamde opkomende markten. Deze onrust vertaalde zich in vallende valuta’s en een grotere vraag naar safe havens, zoals GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Daar komt die GOUD short squeeze

GOUD is flink geshort het afgelopen jaar, met initieel flink wat succes ook. Inmiddels zijn de bordjes verhangen en GOUD loopt stevig op. Short zittende partijen dreigen nu in een short squeeze te raken.

Komt er een flinke short squeeze waarbij professionele partijen die GOUD short hebben verkocht, gedwongen worden hun posities te sluiten omdat de GOUDkoers stevig oploopt? Tom Fitzpatrick, Managing Director en Global Head of CitiFX Technicals, ziet veel upside, zo gaf hij King World News te kennen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 13 februari 2014

Miljarden aan GOUD en zilver in afval

Jaarlijks wordt er voor miljarden euro's aan GOUD en zilver verwerkt in elektronica. Dat betekent dat er in de afgedankte apparatuur ook nog veel waardevolle metalen zitten. Naar schatting bevat een ton elektronisch afval 300 tot 400 gram GOUD en een nog veel grotere hoeveelheid zilver. Een GOUDmijn haalt slechts enkele grammen GOUD uit een ton puin.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$