Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8134 artikelen gevonden. Artikel 3241 tot 3245
Bron: goldrepublic.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

The Usual Suspects: GOUD, Geld & China

Deze week ging de aandacht met name uit naar de banencijfers uit de Verenigde Staten waarbij met name gekeken werd of de tegenvallende cijfers van vorige maand een uitzondering waren, of juist het begin van een nieuwe trend. Inmiddels weten we dat er deze week 20.000 minder aanvragen zijn geweest maar dat de banengroei in de VS weer tegenviel. Tevens maakten de BoE en de ECB bekend een pas op de plaats te maken en het huidige beleid te handhaven.

[...]

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Er vloeit nu ontzettend veel geld naar deze sector

De ene technische barrière na de ander wordt in snel tempo genomen door de GOUDmijnen. De junior GOUDmijnen en de mid-Tier GOUDmijnen profiteren hiervan het meeste. Als we kijken naar GDXJ, de ETF die kleine producerende GOUDmijnen en junior GOUDmijnen groepeert, zien we dat de beleggers massaal storm lopen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Roel Janssen over de grootste GOUDroof in de Nederlandse geschiedenis

Volgens Roel Janssen, auteur van een nieuw boek getiteld “Fout GOUD“, hebben de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog 146 ton van ons GOUD gestolen. Daarmee is het de grootste GOUDroof geweest uit de Nederlandse geschiedenis. De Duitsers verkochten het GOUD aan de Zwitsers om de oorlog te financieren. 

Bron:
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

GOUD in 1,5 maand naar 1400 dollar’

Waar de GOUDprijs eerder deze week al het hoogste punt in vijf maanden bereikte, kan de prijs van het edelmetaal wel eens snel de 1400 dollar per ounce bereiken. Dat stellen technisch analisten van Citi Futures en RBC Wealth Management.

Dinsdag steeg de GOUDprijs voor het eerst sinds oktober boven het 100-daags voortschrijdend gemiddelde. ‘sinds 23 januari sloot GOUD de dag af boven het 50-daags gemiddelde. Dit patroon signaliseert een rally van 8,5 procent tegen het eind van maart’, zo stelt Sterling Smith, technisch analist van Citi Futures tegenover Bloomberg.com.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

GOUDmijnen overstegen GOUDprijs met 50%

De koers van GOUDmijnen beweegt harder dan de GOUDprijs. In 2013 daalde de koersen van de GOUDmijnen veel harder dan dat de GOUDprijs daalde. Voor beleggers kan dit interessant zijn om zo een extra hefboom te creëren. Aan de andere kant is het beleggen in een GOUDmijn gemiddeld risicovoller. Te meer omdat de ontwikkelen binnen het bedrijf ook een belangrijke rol spelen. De kwaliteit van het management, het rendement op investeringen, mogelijk stakingen, belastingverhogingen die door landen waarin de GOUDmijn ligt etc. zijn ontwikkelingen die je als belegger moet calculeren. Een extra voordeel van de GOUDmijnen is het dividend dat wordt uitgekeerd. De GOUDmijnen keren jaarlijks een dividend uit tussen de 2% en de 4%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$