Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3261 tot 3265
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

GOUD … voor alle zekerheid

Dat GOUD aardig oploopt, is ook Bloomberg opgevallen, maar ook zilver doet flink zijn best. De edelmetalen liggen er allebei sterk bij. Zakenbank UBS behoort alvast tot het bull kamp.

GOUD, en zilver, zijn duidelijk weer in de gratie bij beleggers. GOUD staat op het hoogste niveau van de afgelopen drie maanden en zilver is bezig aan de langste bull run sinds … 1968 ! De Zwitserse zakenbank UBS slaat een tamelijk bullish toon aan en constateerde in een gisteren gepubliceerd rapport dat ‘Amerikaanse beleggers positiever staan ten opzichte van GOUD’ (als belegging).

Bron: HLN.be
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Chinese GOUDkoorts bereikt piek

China is vorig jaar de grootste GOUDmarkt ter wereld geworden. De Chinezen gingen zoals verwacht voorbij India, dat decennialang het grootste GOUDconsumerende land was. Dat blijkt uit een gepubliceerde studie van de World Gold Council.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Fysieke markt GOUD in 2013, de spanning loopt op

In 2013 daalde de GOUDprijs ruim 25%. Inmiddels zijn de cijfers over de fysieke GOUDmarkt bekend gemaakt door de World Gold Council.

Uit de cijfers blijkt dat de vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten enorm is geweest in 2013. De vraag steeg gemiddeld met 28%. De grootste stijging van de vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten was in Turkije met 113%. In China steeg de vraag 38%, India +16%, VS +26% en in Thailand steeg de vraag met 75%. In totaal was de vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten 1654 ton. De vraag naar GOUDbaren en GOUDen munten staat op het hoogste punt sinds 1992.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Bizar: GOUD daalt door dalende vraag???

De GOUDprijs moet een stap terug zetten vandaag, aanleiding zou zijn dat de World Gold Council rapporteerde dat de vraag naar GOUD met 15 % daalde in 2013.

Dit moet je natuurlijk met een korreltje zout nemen. De uitstroom bij de GOUD-ETF's is de voornaamste reden dat de vraag daalde, maar dit zit al volledig in de prijs verrekend. Ondertussen stijgt de vraag naar fysiek GOUD opnieuw vanuit de GOUD-ETF's.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 18 februari 2014

Vraag naar GOUD onder particulieren met 21% gestegen

De vraag naar GOUDen munten, GOUDbaren en GOUDen sieraden is vorig jaar met 21% gestegen ten opzichte van 2012. Door de daling van de GOUDprijs deden beleggers hun posities van de hand, maar dat GOUD werd volop gekocht door met name China, India en Turkije. Lees het samenvatting van het rapport van de World Gold Council op GOUDstandaard.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$