Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7982 artikelen gevonden. Artikel 3266 tot 3270
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

7 redenen waarom zilver het beter zal doen dan GOUD

Zilver is het GOUD van de arme man. Hoewel GOUD altijd een connectie heeft met de financiële wereld, is dat met zilver minder het geval. In tegenstelling tot GOUD is de kans groot dat zilver nooit meer een financieel betaalmiddel zal worden. Maar zilver blijft een "store of value", blijft een indekking tegen inflatie en monetaire chaos. 

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 15 januari 2014

GOUD heeft ruimte tot $1.280

De GOUDprijs is tegen alle verwachtingen in 2014 aardig van start gegaan. Hoewel één zwaluw uiteraard nog geen zomer maakt, mikken de meeste marktvorsers op een verder herstel richting de $1.280.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

Wat mag Nederland niet zeggen over zijn GOUDreserves?

Koos Jansen van In Gold We Trust was benieuwd naar het bestaan van de Nederlandse GOUDvoorraden. Hij deed daarvoor beroep op de WOB (Wet Openbaarheid van Bestuur). Aangezien Nederland officieel 613 ton GOUD bezit en 49 procent daarvan in New York ligt, vroeg Koos Jansen de inzage in de correspondentie tussen de Nederlandse Centrale Bank en de Federal Reserve op.

Bron: goudbubbel.nl
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

DNB wijst WOB verzoeken af om openheid van zaken te geven over Nederlands GOUD

Al is de bubbel het afgelopen jaar behoorlijk leeggelopen, toch blijft GOUD altijd een interessant onderwerp om te volgen. Zo ook vandaag weer een bericht op de website van SilverDoctors waarin duidelijk wordt gemaakt hoeveel moeite de Nederlandsche Bank doet om de locaties van de GOUDreserves van Nederland onder de pet te houden.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 14 januari 2014

‘Goldilocks’ scenario voor GOUD dit jaar?

De GOUDprijs heeft het jaar goed ingezet en na het zwakke banenrapport van vorige week, zit de GOUDprijs helemaal terug in de lift. Het noteert momenteel boven de psychologische belangrijke grens van $ 1.250 maar de volgende echte uitdaging is $ 1.259. Als die horde genomen kan worden, kan de prijs nog een heel stuk hoger. Is er een ‘Goldilocks’-scenario in de maak?



Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$