Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 3271 tot 3275
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Roel Janssen over de grootste GOUDroof in de Nederlandse geschiedenis

Volgens Roel Janssen, auteur van een nieuw boek getiteld “Fout GOUD“, hebben de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog 146 ton van ons GOUD gestolen. Daarmee is het de grootste GOUDroof geweest uit de Nederlandse geschiedenis. De Duitsers verkochten het GOUD aan de Zwitsers om de oorlog te financieren. 

Bron:
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

GOUD in 1,5 maand naar 1400 dollar’

Waar de GOUDprijs eerder deze week al het hoogste punt in vijf maanden bereikte, kan de prijs van het edelmetaal wel eens snel de 1400 dollar per ounce bereiken. Dat stellen technisch analisten van Citi Futures en RBC Wealth Management.

Dinsdag steeg de GOUDprijs voor het eerst sinds oktober boven het 100-daags voortschrijdend gemiddelde. ‘sinds 23 januari sloot GOUD de dag af boven het 50-daags gemiddelde. Dit patroon signaliseert een rally van 8,5 procent tegen het eind van maart’, zo stelt Sterling Smith, technisch analist van Citi Futures tegenover Bloomberg.com.

Bron: wordpress.com
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

GOUDmijnen overstegen GOUDprijs met 50%

De koers van GOUDmijnen beweegt harder dan de GOUDprijs. In 2013 daalde de koersen van de GOUDmijnen veel harder dan dat de GOUDprijs daalde. Voor beleggers kan dit interessant zijn om zo een extra hefboom te creëren. Aan de andere kant is het beleggen in een GOUDmijn gemiddeld risicovoller. Te meer omdat de ontwikkelen binnen het bedrijf ook een belangrijke rol spelen. De kwaliteit van het management, het rendement op investeringen, mogelijk stakingen, belastingverhogingen die door landen waarin de GOUDmijn ligt etc. zijn ontwikkelingen die je als belegger moet calculeren. Een extra voordeel van de GOUDmijnen is het dividend dat wordt uitgekeerd. De GOUDmijnen keren jaarlijks een dividend uit tussen de 2% en de 4%.

Bron: z24.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

‘Zwitserland heeft nog altijd 61 duizend kilo gestolen Nederlands GOUD

De Zwitsers hebben tijdens de Tweede Wereldoorlog veel GOUD van Duitsland gekocht dat geroofd was uit de kluizen van De Nederlandsche Bank. Daarvan hebben ze slechts een fractie teruggegeven.

Dat schrijft Roel Janssen, auteur van het boek ‘Fout GOUD’ over het GOUD dat door door de Duitsers gedurende de Tweede Wereldoorlog uit de kluizen van DNB is geroofd, dat maandag wordt gepresenteerd.

“In de Tweede wereldoorlog heeft Duitsland 146 duizend kilo GOUD uit de kluizen van De Nederlandsche Bank geroofd. Via Berlijn is dat GOUD in Zwitserland terechtgekomen. En het meeste daarvan heeft Nederland nooit meer teruggezien”, zegt Roel Janssen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: maandag 17 februari 2014

Slechts zes gram GOUD in Olympische medaille

Olympisch GOUD is een zilveren medaille van 525 gram die verguld is met slechts 6 gram GOUD. Dat is evenveel GOUD als een GOUDen tientje. Een GOUDen medaille van meer dan honderd jaar geleden is wel massief GOUD en is veel meer waard dan de 2014 medailles.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$