Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 3276 tot 3280
Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

GOUDprijs in Kazachstan: +19%

Vandaag sprak Janet Yellen voor het eerst in de rol van voorzitter van de Federal Reserve de markt toe. Ze maakte duidelijk dat de centrale bank door zal gaan met taperen. De schade van de tapering wordt steeds meer zichtbaar, Kazachstan devalueert haar munt om valutaspeculanten voor te zijn.

Bron: Express.be
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Er zitten voor miljarden aan GOUD en zilver in ons afval

“Miljoenen dollars aan GOUD en zilver liggen voor het oprapen in stortplaatsen. De edelmetalen zijn verwerkt in de componenten van oude, weggeworpen laptops, telefoons en andere elektronica. Hoe meer de vraag naar nieuwe technologie stijgt, hoe meer oude hardware we weggooien, maar met de juiste recyclagetechnieken kunnen we die metalen terugwinnen en verkopen tegen hoge winsten. Dat proces heet ‘urban mining’”

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Waarom kan Venezuela wel zijn GOUD terug halen en Duitsland niet?

In 2012 slaagde Venezuela er in om zijn GOUD vanuit Groot-Brittannië terug naar eigen land te repatriëren. Wie herinnert zich niet meer de triomfantelijke aankomst van het laatste vliegtuig met 14 ton GOUD? Als een klein land als Venezuela dat kan op enkele maanden tijd, waarom lukt het Duitsland dan niet?

Venezuela repatrieerde 160 ton GOUD ter waarde van $ 9 miljard, op enkele maanden, Duitsland is voorlopig niet verder gekomen dan 5 ton op een jaar. In dat opzicht maakt een klein land als Venezuela de Duitsers compleet belachelijk. Ze hebben in Venezuela dan geen toiletpapier, ze hebben in ieder geval hun GOUD terug.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Het is nu of nooit voor GOUD en andere grondstoffen

De Amerikaanse aandelenmarkten bleven gisteren nagenoeg onveranderd. De GOUDprijs wist eindelijk post te vatten boven de weerstand van $ 1.270. Dit zette de GOUDmijnaandelen in vuur en vlam met winsten van 3 % à 4 % voor verschillende indexen. Alle grondstoffen en mijnaandelen bevinden zich nu op zeer belangrijke technische punten, het is nu of nooit voor een definitieve uitbraak, aldus Gold Silver Worlds.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

UPDATE: GOUD

De nieuwe voorzitster van de Fed, Janet Yellen, wordt op dit ogenblik op de grill gelegd door de Senate Banking Committee. De eerste woorden van Yellen zijn nog niet goed uitgesproken, of de prijs van GOUD maakt een stevige sprong.

Het werd snel duidelijk dat er geen drastische wijzigingen zullen komen in het bestaande beleid van de Fed inzake QE. Als de economie aantrekt, zal QE stelselmatig afgebouwd worden. Maar moest een recessie opnieuw opduiken, dan zal Yellen terug de monetaire geldkraan opendraaien.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$