Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 3291 tot 3295
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Slim geld begint zich te roeren in de mijnbouwsector

Alsof het afgesproken was na onze blog van gisteren over de berg aan private equity die zich op de mijnbouw gaat storten, kondigde investeerder QKR vandaag een bod van $110 miljoen voor AngloGold Ashanti’s Navachab GOUDmijn in Namibië aan.

QKR is een bedrijf dat is ontstaan ​​uit de twee belangrijkste aandeelhouders, Qatar Holding en Kulczyk Investments. Qatar Holding, eigenaar van Harrods, is de sovereign wealth fund van Qatar. Opgericht in 2006, kondigde Qatar Holding in 2011 aan 10 miljard dollar te willen investeren in de mijnbouw, waarvan 5 miljard dollar in GOUD alleen. Qatar Holding investeerde eerder in European Goldfields. Kulczyk, opgericht in 1991, is een Pools bedrijf met een sterk netwerk dat zich richt op grondstoffen, infrastructuur, energie en vastgoed, en heeft €2,5 miljard vermogen onder beheer. QKR wordt geleid door een voormalige JP Morgan bankier, die de transactie omschrijft als de eerste van velen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

George Soros, Marc Faber en Jim Rogers gaan voor GOUD

Grote namen spreken hun sterke voorkeur uit voor GOUD. En als belegger is het dan simpel: als succesvolle hedge fund managers daarin investeren, is het verstandig dat óók te doen. Soms is beleggen eenvoudig.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

China hamstert steeds meer GOUD

China slaat steeds meer GOUD op en het is gissen hoeveel het land inmiddels in totaal heeft. De officiële voorraad is al sinds jaar en dag onveranderd, en duidelijk is dat dat cijfer complete onzin is.

De Chinese import van GOUD heeft in 2013 alle records verbroken. Vorig jaar werd vanuit Hong Kong alleen al meer dan 1.000 ton GOUD geïmporteerd. Om een exact cijfer te geven: het betrof meer bepaald 1.158 ton. Dat is een verbazingwekkend grote hoeveelheid, gegeven de GOUDvoorraad aangehouden door de Chinese centrale bank.

Bron: nu.nl
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

GOUDprijs op hoogste stand sinds november

De prijs van een troy ounce (31,1 gram) GOUD steeg dinsdagochtend met 1 procent tot 1287,81 dollar. Sinds begin dit jaar is de prijs van GOUD al met ruim 6 procent toegenomen. Vorig jaar daalde de GOUDprijs nog flink.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 11 februari 2014

Dit is de nummer 1 factor achter de prestatie van de GOUDprijs

Op korte termijn zijn er verschillende factoren die de GOUDprijs kunnen beïnvloeden, maar op lange termijn is er maar een echte drijvende kracht of zwakte voor de GOUDprijs en dat zijn de reële rentevoeten. GOUD doet het altijd goed bij lage of negatieve reële rentevoeten, aldus Financial Sense...Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$