Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 331 tot 335
Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 26 januari 2017

Waarom wachten op je diploma om aan je carrière te beginnen?

Het vereist mad skills in time management, maar er zijn steeds meer studenten die niet wachten tot ze afgestudeerd zijn vooraleer ze zich op de arbeidsmarkt begeven en dat al tijdens hun studies doen. De ervaring die je al opdoet is GOUD waard, vinden ze.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

Grafiek: Centrale banken keren terug naar GOUD

De financiële crisis van 2008 was voor centrale banken een keerpunt in de geschiedenis. Brachten ze in de aanloop naar de crisis nog structureel GOUD op de markt, sinds de crisis zijn centrale banken juist weer gaan kopen. De volgende grafiek laat zien dat de publieke GOUDvoorraden wereldwijd sinds 2008 met meer dan 3.000 ton zijn toegenomen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 25 januari 2017

De beste zilvermijn steeg 462% in 2016

Beleggen in zilvermijnen is heel speculatief. Ten opzichte van de GOUDmarkt is de zilvermarkt bijzonder klein. Koersbewegingen zijn dan ook meer volatiel, naar beneden … maar ook naar boven. Vorig jaar was een goed jaar voor zilver en zilvermijnen. Gemiddeld werden er koerswinsten genoteerd van tientallen tot honderden procenten.

Zilvermijnen zijn afgelopen jaar flink gestegen. Tussen 2011 en 2015 zijn de koersen van de aandelen van alle zilvermijnen fors onderuit gegaan. De daling van de zilverprijs van zo’n $48 in 2011 naar $13,82 per troy ounce eind 2015 heeft een slagveld van de sector gemaakt. De daling vanaf de top komt neer op iets meer dan 71%. De aandelen van de grootste primaire zilvermijnen daalde in dezelfde periode nog harder. De gemiddelde aandelenkoers van de mijnen is van 2011 tot en met 2015 met 82% gedaald.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

Grafiek: GOUD versus valuta sinds 1900

Een argument dat vaak tegen wordt gebruikt tegen GOUD kopen is dat de prijs van het edelmetaal zo volatiel is. Op de korte en middellange termijn is dat zeker waar, maar als je nog wat verder terugkijkt in de geschiedenis zie je dat alle valuta waarde verliezen ten opzichte van GOUD.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: maandag 23 januari 2017

GOUDprijs naar hoogste niveau in twee maanden

De GOUDprijs steeg maandagochtend naar $1.220 per troy ounce, het hoogste niveau in bijna twee maanden. Beleggers zoeken hun toevlucht in het edelmetaal vanwege toenemende politieke onzekerheid en het uitblijven van een verdere stijging van de rente. De opwaartse trend in GOUD werd halverwege december in gang gezet, kort nadat de Federal Reserve haar langverwachte renteverhoging bekendmaakte.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$