Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 3311 tot 3315
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Speculatie over India ondersteunt de GOUDprijs

India blijft een belangrijke rol op de GOUDmarkt spelen. Dat is eigenlijk helemaal niet naar de zin van de regering in New Delhi, want de GOUDhonger van haar landgenoten is haar langer een doorn in het oog. Die GOUDhonger is namelijk zo groot dat ze de lopende rekening helemaal scheef trekt.

De traditie wil dat in India zowel bij huwelijken als bij de grote najaarsfeesten cadeautjes worden gegeven. Wat kan een vrouw meer plezier doen dan GOUDen sieraden? De Indiase mannen aarzelen niet om diep in de buidel te tasten om GOUDen juwelen te kopen. Maar daarbij doet zich één groot probleem voor.

Bron:
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken GOUD kopen

Turken hebben een bijzondere voorkeur voor GOUD en de volgende grafiek laat precies zien waarom dat zo is. We weten dat valuta over een lange termijn aan koopkracht verliezen, maar de snelheid waarmee dat gebeurt kan per land wel behoorlijk verschillen.

De grafiek laat de ontwikkeling van de GOUDprijs zien in 19 verschillende valuta, waarbij de prijs in iedere valuta geïndexeerd is naar 1 januari 1999. Op die manier is het mogelijk om de prijsontwikkeling van GOUD in verschillende valuta te vergelijken. Zoals u ziet is de GOUDprijs in de meeste valuta over de afgelopen 15 jaar drie tot tien keer over de kop gegaan. Dat lijkt veel, maar het is niet is vergelijking met de GOUDprijs in Turkse lira.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Nu weet u waarom Turken GOUD kopen

De Turkse centrale bank heeft gisteren de rente fors verhoogd, met als doel valutaspeculanten op afstand te houden. De volgende grafiek op GOUDstandaard laat zien dat de Turkse munt al jaren aan waarde verliest tegenover GOUD. Vergeleken met 1999 is de GOUDprijs in lira met een factor dertig gestegen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Grondstoffenmarkt klaar om aan te trekken

Voor de grondstoffenmarkt is 2013 een jaar om snel te vergeten. Sommige analisten verklaren de secular bull market zelfs al als dood en begraven, maar dat is op zijn zachts gesteld prematuur. Het omgekeerde is namelijk eerder het geval.

2013 was op zijn zachtst gezegd een bewogen jaar voor de grondstoffenmarkten. Grote bewegingen waren schering en inslag, waarbij vooral de fluctuaties op de GOUDmarkt de aandacht trokken. Sommige waarnemers spreken van een cesuur op de markt, ze vrezen dat de secular bull market achter de rug is.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Is dit een valse uitbraak voor de GOUDmijnen?

Zoals u weet, willen we bij beurs.com graag alle kanten van de medaille tonen. We geloven sterk in GOUD en GOUDmijnen, maar het kan nooit kwaad om eens naar berichten te luisteren die onze thesis niet ondersteunen. Volgens Swing Trade is de huidige stijging van GOUD en GOUDmijnen dan ook een valse uitbraak, een dead-cat-bounce.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$