Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3326 tot 3330
Bron: citareg.nl
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

DNB ongeloofwaardig over Nederlands GOUD

Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob) heeft de redactie van Citareg op 7 mei 2013 De Nederlandse Bank NV (DNB) verzocht om openbaarheid van de meest recente bewijzen over de Nederlandse GOUDvoorraad. Niet eventuele GOUDvorderingen, maar de fysieke aanwezigheid van het Nederlandse GOUD bij de Canadese centrale bank in Toronto, de Engelse centrale bank in Londen en bij de Federal Reserve Bank in New York. Gevraagd werd om schriftelijke verklaringen van de betreffende centrale banken als concreet bewijs. Op 2 juli 2013 liet de DNB weten het Wob-verzoek af te wijzen.

Bron:
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

GOUDprijs naar 1300 dollar

De GOUDprijs staat deze week op het hoogste niveau in twee maanden. De prijs kan doorzetten naar 1300 dollar, als de malaise in de opkomende markten doorzet.

Dat verwacht althans de nieuwszender CNBC op basis van een eigen onderzoek. Volgens de zender zorgt de huidige situatie in de opkomende markten voor een opleving van de GOUDprijs, omdat het edelmetaal uiteindelijk een relatief veilige belegging is.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

GOUD blijft een safe haven en verstandige hedge

GOUD is ongeschikt als speculatie, maar uiterst geschikt voor beleggers op zoek naar bescherming, diversificatie en als hedge. Dat stelt een bekend professor, verbonden aan het Trinity College in Dublin. Lees hier hoe dat precies zit.

Over GOUD zijn al complete boeken vol geschreven en nog altijd heeft niemand een duidelijk beeld op de evolutie van de GOUDprijs. 2013 was een regelrechte afknapper voor de GOUD bulls, de GOUDprijs ging zwaar de mist is. De mist is nog niet helemaal opgetrokken, maar toch mogen we het edelmetaal niet onderschatten.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Is het IMF bezig met een GOUD-gedekte Bitcoin?

Bitcoin is een fantastische uitvinding. Het grootste gevaar voor Bitcoin is dat er iets komt dat beter is. En misschien dat die mogelijkheid sneller daar is dan de meeste mensen vermoeden. Er moet een reset komen van het huidige monetaire systeem, zoveel is duidelijk. De grote monetaire machthebbers hebben ook al gezien tot wat Bitcoin in staat is. Combineer het innovatieve van Bitcoin met de aloude degelijkheid van GOUD en je hebt misschien wel de munt van de toekomst.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 27 januari 2014

Comex default is nog niet voor morgen

Januari is traditioneel een rustige maand voor fysiek GOUD op de Comex, maar februari is dat niet. Met nog slechts een week voor de boeg, lijkt het alsof de Comex in grote problemen zou kunnen geraken. Er zijn nu meer dan 100 claims papieren GOUD voor iedere ounce GOUD aanwezig. Maar dit is een vertekend beeld. In feite is er nog genoeg GOUD aanwezig.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$