Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3361 tot 3365
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

We gaan niet terug naar een GOUDstandaard

Het vertrouwen in valuta is tanende, zie daarvoor de populariteit van alternatieven als GOUD, zilver en bitcoin. Daarom verlangen sommige mensen terug naar een GOUDstandaard. Dit artikel van gastschrijver 24 karaat legt uit waarom de koppeling van GOUD aan geld niet meer zal terugkeren.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Is Wall Street opnieuw verkeerd over GOUD?

De Wall Street banken hebben niet zo'n goede track record wat het voorspellen van de GOUDprijs betreft. Na een berenmarkt van meer dan 2 jaar met een scherpe neerwaartse correctie en een brede basis voor een bodem, blijven de grote Amerikaanse banken negatief over de GOUDprijs. Net als ze de top niet zagen aankomen, zien ze nu de bodem ook niet passeren.

Bron: BeursBox.nl
Geplaatst: donderdag 30 januari 2014

Waar is ons GOUD gebleven

De Nederlandsche Bank zegt 613 ton GOUD te bezitten. 11% daarvan is opgeslagen in Amsterdam. 20% van het GOUD is naar verluidt in Ottawa ondergebracht. Het ligt er al sinds de Tweede Wereldoorlog. Een andere 20% van het Nederlandse GOUD is in Londen.

[...]

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Deze miljardairs kopen nu GOUD!

Je krijgt niet iedere dag enkel miljardairs aan eenzelfde tafel verzameld. Cambridge House kreeg het toch klaar. Ze hadden enkele klinkende namen uit de financiële industrie in hun panel.

Te gast waren Frank Giustra, Rick Rule, Frank Holmes en Murray John. Deze goeroes gaven hun mening over de stand van de globale economie en de financiële markten. Er is alvast een zaak waar de heren het over eens zijn: je moet GOUD hebben, nu meer dan ooit!

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 29 januari 2014

Deflatie: slecht voor aandelen – goed voor GOUD?

Deflatie lijkt het sleutelwoord te worden in 2014. Volgens vele is deflatie ook slecht voor de GOUDprijs, maar Financial Sense ziet een scenario waarbij deflatie slecht zal zijn voor de aandelenbeurzen, maar goed voor de GOUDprijs. Deflatie zorgt voor onrust op de markten waar de GOUDprijs van zou kunnen profiteren. De laatste 10 tot 15 jaar profiteerden obligaties en GOUD zelfs meer van deflatie dan van inflatie.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$