Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 3376 tot 3380
Bron: HLN.be
Geplaatst: vrijdag 20 december 2013

GOUDprijs naar laagste niveau sinds 2010

De prijs van GOUD is vandaag gedaald tot het laagste niveau sinds augustus 2010. De daling volgt op het besluit van de Federal Reserve (Fed) om al volgende maand een voorzichtig begin te maken met de afbouw van zijn ruime stimuleringsbeleid.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Short posities op GOUD op record hoogte, een ideale contra-indicator

GOUD was zonder meer de afknapper van 2013 en ook de andere edelmetalen bakten er weinig van. Het blijft nog steeds een raadsel waarom GOUD zó zwaar werd afgestraft. Technisch is het GOUD inmiddels flink fors oversold. Een herstel zou daarom wel eens sneller dan verwacht kunnen verlopen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

GOUD bevindt zich in dezelfde situatie als aandelen in 2009

Sinds 2002 steeg de GOUDprijs met 260 procent, of 23,6 procent per jaar. Sinds 2002 steeg de Dow Jones ongeveer 60 procent, of 5,5 procent per jaar. Lange termijn beleggers waren dus nog steeds beter af in GOUD dan in aandelen. Sinds 2011 is het plaatje echter helemaal omgekeerd. Maar GOUD is zo goedkoop en gehaat, dat het zich in dezelfde situatie bevindt als aandelen in 2009.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Geruchten over manipulatie op de GOUD markt worden steeds sterker

Met GOUD gebeurt er van alles wat niet helemaal pluis lijkt. In Londen wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar manipulatie van de GOUDprijs. Enkele grootbanken hebben mogelijk de GOUD prijs de richting uitgestuurd die ze zelf graag hadden zien inslaan.

De manipulatie zou er ongeveer als volgt uitgezien kunnen hebben: de banken plaatsten verkooporders op dagen dat de liquiditeit relatief gering was. Relatief kleine verkooporders volstonden dan om de GOUDprijs omlaag te duwen waardoor meer verkooporders werden uitgelokt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Nederland moet haar GOUD terughalen

De meeste Marketupdate lezers zijn van mening dat Nederland haar GOUDvoorraad terug moet halen uit het buitenland. Ons GOUD ligt voor 90% buiten Nederland opgeslagen. Zo ligt de helft in New York en een vijfde in zowel Londen als Ottawa.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$