Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8165 artikelen gevonden. Artikel 3391 tot 3395
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

GOUD bodemt verder uit

Volgens Goldscent heeft GOUD zijn bodem gezet op 31 december. Er zijn steeds meer signalen die er op wijzen dat GOUD wel degelijk terug in een opwaartse beweging zit. Er moeten nog slechts enkele kleine obstakels overwonnen worden om van een definitieve trendommekeer te spreken.

Ten eerste is er een extreme divergentie moment op de wekelijkse grafiek van GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Manipulatie op zowel de valutamarkten als de GOUDmarkt

Best schokkend maar wellicht niet echt onverwacht: er zou manipulatie plaats vinden op de valutamarkten en op de GOUDmarkt. Diverse grootbanken liggen inmiddels onder het vergrootglas van toezichthouders.

De jongste dagen zijn de geruchten omtrent een grootscheepse manipulatie van de markten alsmaar in kracht gaan winnen. Wat er precies aan de hand is is nog niet helemaal duidelijk, maar vast lijkt te staan dat de brave belegger die zich aan alle regeltjes houdt de dupe van de hele zaak is.

Bron: edelmetaal-info.nl
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

Commotie op de Comex

Naarmate de commitments van de bullion banks meer en meer op ramkoers met elkaar en de overige spelers op de COMEX komen te liggen, dringt zich steeds meer de vraag op in hoeverre het long/short spel onder regie van de Federal Reserve doch onder uitvoering van JP Morgan nog stand houdt? Immers, de reserverol van de dollar staat op het spel staat, reden waarom het GOUD als de ultieme barometer van het monetaire systeem thans onder zware druk staat.

Een aantal analisten en rapporteurs w.o. Eric Sprott, Alasdair McLeod, Grant Williams en Jim Rickards stelt dat dit spelletje steeds meer de abyss nadert. Men dient zich te realiseren dat met het opblazen van de COMEX niet alleen het einde van de reserverol van de dollar wordt ingeluid maar tevens het einde van het huidige mondiale monetaire bestel. Dat betekent grote schokgolven die als een tsunami over de financiële wereld zullen uitrollen. Een dergelijk scenario op Wall Street staat reeds ‘in the cards’.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

21e eeuw: eeuw van de Ponzi

Het eerste decennia van de 21e eeuw zal de boeken in gaan als hét decennium waar Ponzi zegevierde. Bernard Madoff was de grootste en de meest bekendste bedrieger, maar er zijn er nog veel meer dan je denkt. 

Ponzitracker oprichter Jordan Maglich maakte een overzicht van de GOUDen eeuw der Ponzi's. Dit zijn de grootste volgens...

Bron:
Geplaatst: vrijdag 24 januari 2014

JP Morgan: GOUD bij bodem en GOUDmijnbedrijven nu interessant

De GOUDprijs kan een cyclische bodem hebben bereikt. Dat stelt althans grootbank J.P. Morgan. De zakenbank ziet bovendien kansen voor GOUDmijners ontstaan, nu de Afrikaanse rand in waarde daalt.

We verwachten dat de GOUDprijs dicht bij een cyclische bodem is aangekomen, terwijl de kansen opkomen voor GOUDmijnbeleggers, omdat de Afrikaanse Rand in waarde daalt ten opzichte van de dollar. We blijven nog steeds waarde zien in Zuid-Afrikaanse GOUDmijnbedrijven en we zien kansen ontstaan bij Harmony Gold en Sibanye Gold, waarvan we verwachten dat ze dit jaar mooie rendementen zullen opleveren voor GOUDbeleggers.

Ondanks nieuwe protesten (in het westen) van AMCU, handhaven wij voor deze aandelen nu een koopadvies.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$