Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8111 artikelen gevonden. Artikel 341 tot 345
Bron: The Bullion House
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUDprijs onder druk door outlook FED

De GOUDprijs is de laatste weken gedaald in aanloop naar de renteverhoging die gisteren officieel werd. De grote verrassing was de.......

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

De gevolgen van de renteverhoging waar niemand over praat

Voor de 2e keer in meer dan 10 jaar heeft de Amerikaanse centrale bank de rente opgetrokken. De Fed Fund Rate, de rentevoet die banken aan elkaar aanrekenen om geld te lenen voor 1 dag, werd verhoogd naar een range van 0,50% – 0,75%. Dat heeft uiteraard zijn gevolgen.

De rechtstreekse gevolgen waren direct zichtbaar op de financiële markten: aandelen zetten een stapje terug, obligatierentevoeten gingen omhoog en GOUD liet opnieuw het kopje hangen.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUD en zilver op grote schaal gemanipuleerd

GOUD en zilver werden jarenlang structureel en op zeer grote schaal gemanipuleerd, zo blijkt uit nieuwe documenten die Deutsche Bank recent heeft vrijgegeven. Uit deze documenten blijkt dat handelaren van de bank in direct contact stonden met handelaren van andere banken en dat zij zeer regelmatig afspraken maakten over het manipuleren van de GOUDprijs en de zilverprijs.

Bron: Marketupdate
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

GOUDprijs daalt na renteverhoging Federal Reserve

De GOUDprijs zakte na de renteverhoging van de Federal Reserve met een half procent naar €1.084 per troy ounce en €34.837 per kilogram. De zilverprijs staat op het moment van schrijven ongeveer 2% lager op €507 per kilogram. In dollars was de prijsdaling groter, omdat deze munt sterker werd na het rentebesluit van de Amerikaanse centrale bank.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 15 december 2016

Is GOUD dan nog wel een goede investering?

De afgelopen 10 jaar is er veel te doen geweest rondom GOUD. De kredietcrisis ving aan in 2008 wat de GOUDprijs, dat al sinds 2000 een flinke rally neerzette, een extra stimulans gaf. Het edelmetaal kreeg sindsdien nog meer aantrekkingskracht onder beleggers. Wereldwijd gingen de geldkranen wijd open, hoge inflatie en misschien wel hyperinflatie zou onderweg zijn wat de GOUDprijs het laatste setje zou geven naar eeuwige rijkdom voor diegenen die in het bezit waren van edelmetaal.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$