Nieuws / Artikelen met het woord

goud

7984 artikelen gevonden. Artikel 3411 tot 3415
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

China verwacht een GOUDprijs van $ 2.500

Stephen Leeb is een expert op het gebied van Chinese GOUDmijnen. Op lange termijn ziet hij de GOUDprijs stijgen naar $ 10.000. De recent bounce boven $ 1.200 ziet hij als een goed teken (Dat GOUD stijgt na een sterk banenrapport ook - als GOUD de dag kan afsluiten boven $ 1.255 is de bodem met succes getest). Net als ik is Stephen Leeb ervan overtuigd dat de GOUDprijs niet langdurig onder de productiekost kan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Speelt Bitcoin een rol in de strijd tegen GOUD? (Kijk op de week)

Bitcoin en GOUD, twee gelijken en twee tegenovergestelde. Het is dan ook gebleken het afgelopen jaar dat Bitcoin meestal stijgt als GOUD daalt en vice versa. We kregen recent een interessant vraag hieromtrent: 

Kan die bitcoin niet een onderdeel zijn van het 'aftroggelen van geld' onder het mom 'bitcoins zijn veilig'? En dat binnen nu en enkele maanden de bitcoin op 5000 Dollar staat en dan in een keer definitief crasht, zodat iedereen zijn geld kwijt is. Precies zoals gepland. En deze mensen kunnen dan ook geen GOUD meer kopen. Bitcoin als afleidingsmanoevre voor GOUD

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Is het tijd voor de witte vlag voor GOUD?

Na een immense bull run van 12 jaar is het vet van de soep voor de GOUDprijs. Als we naar de grafiek kijken van GOUD, dan kan je stellen dat het feest gedaan is en dat het alleen maar verder bergaf kan gaan. De GOUDkoers daalde met een derde sinds zijn piek in 2011 en doet het daarmee slechter dan de correctie van 2008. Moeten GOUDkevers de witte vlag hijsen en zich overgeven?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Turkije heeft dit jaar al 270 ton GOUD geïmporteerd

Het zijn niet alleen de Chinezen die veel GOUD kopen. Ook in Turkije is het gele metaal erg populair onder de bevolking én de bankensector. Dit jaar werd er al 270,7 ton GOUD ingevoerd, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 120,8 ton GOUD in heel 2012. De Turken profiteren van de lagere GOUDprijs en kopen meer munten, baren en sieraden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

"Aanbod fysiek GOUD krapper dan ooit"

De smelterijen in Zwitserland werken de klok rond om te kunnen voldoen aan de Chinese vraag naar GOUD, zo stelt Alex Stanczyk van Anglo Far-East. De smelterijen doen hun best om voldoende GOUD binnen te krijgen, maar het aanbod is krapper dan ooit. De situatie is vandaag de dag nog problematischer dan tijdens de rally in GOUD in 1980.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$