Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8146 artikelen gevonden. Artikel 3446 tot 3450
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

Koop GOUDmijnen, zelfs als de GOUDprijs nog daalt!

Je zou het niet direct zeggen, maar de GOUDmijnaandelen zijn zeer in trek bij de (grote) beleggers. The Direxion Daily Gold Miners Bull 3x Shares (NUGT) ETF verloor 90 % van zijn waarde de laatste 12 maanden, maar zag zijn activa groeien van $ 460 miljoen naar $ 642 miljoen. De Market Vectors Gold Miners ETF (GDX) verloor meer dan 50 % van zijn waarde, maar zag zijn activa toenemen van $ 2,5 miljard naar $ 6,7 miljard. De grote jongens lusten nog steeds GOUDmijnen.

In feite is het niet zo moeilijk om te begrijpen waarom de GOUDmijnen nog steeds in trek zijn. GOUDmijnen zijn veel meer in waarde gedaald dan de GOUDprijs. Hierdoor is het gat tussen GOUD en GOUDmijnen alleen maar toegenomen. Delen we de Philadelphia Gold and Silver miner index door de GOUDprijs, geeft dit een ratio van 0,07 tegenover een historisch gemiddelde van 0,2.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

De obligatiekoning koopt… GOUD

Obligaties en GOUD zijn twee compleet verschillende asset classes. Waarom koopt de koning van de obligaties, Jeffrey Gundlach, dan ineens GOUD? De wereld op zijn kop!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

GOUD springt hoger op het slechte banenrapport

Het is alweer een tijd geleden dat GOUD reageerde op het banencijfer in de VS, maar vandaag was het weer eens goed raak. De GOUDprijs schoot prompt de lucht in!

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

China passeert VS als grootste handelsnatie ter wereld

China heeft in 2013 meer goederen en diensten verhandeld met het buitenland dan de Verenigde Staten. De optelsom van de import en de export kwam uit op $4.160 miljard, terwijl de teller voor de Verenigde Staten na elf maanden op $3.570 miljard staat. China werd in 2013 ook de grootste importeur van ruwe olie en GOUD.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 10 januari 2014

De GOUDprijs en Goldman Sachs’ dubbele tong

De GOUDprijs is diverse malen door Goldman Sachs naar beneden gepraat in 2013. Tegelijk opereerde de zakenbank zélf hoofdzakelijk aan de koopkant, zo blijkt uit markt data.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$