Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8004 artikelen gevonden. Artikel 3451 tot 3455
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

GOUD: volgende halte is $1.000

GOUD lijkt opnieuw onder vuur genomen te worden door de markt. De al dan niet vermeende steun rond de $1.220 piept en kraakt. Een professioneel handelaar ziet GOUD pas bij $1.000 tot rust komen.

GOUD schommelt momenteel rond de $1.220. Daarmee is het verlies van het edelmetaal opgelopen tot een kleine 30 procent dit jaar. Wie nieuwsgierig is naar wanneer GOUD voor het laats een dergelijk slechte periode kende, moet helemaal terug naar 1981. Mogelijk dat er momenteel enige ‘window dressing’ plaats vindt: fondmanagers die liever geen lastig eindejaarsgesprek willen waarin zij hun keus voor GOUD moeten verdedigen, en maar liever de positie voor die eindejaarsgesprekken sluiten. En natuurlijk zijn er bepaalde partijen die GOUD short zitten en het liefst het edelmetaal nog een treetje lager zetten voor de boeken voor 2013 worden gesloten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Venezuela in de GOUD tang bij Goldman Sachs

Venezuela zit diep in de problemen. Zo diep zelfs, dat het een wurgcontract met GOUD als onderpand met Goldman Sachs heeft gesloten om maar aan dringend nodige contanten te komen.

Venezuela dreigt compleet door het putje te gaan. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Venezolaane bolivar die dit jaar meer dan 30 procent verloor ten opzichte van de dollar? Of een inflatie die op jaarbasis tot boven de 45 procent is geklommen? Of valutareserves die ook met meer dan 30 procent afnamen dit jaar alleen al?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Het bloedbad in GOUD en zilver

Op beurs.com publiceren we zo veel mogelijk de twee kanten van de medaille, zeker als het over GOUD en zilver gaat. Beide edelmetalen laten geregeld een glimp van hoop zien, maar tot nu toe volgde er steeds een teleurstelling - nu ook weer. Na een korte short covering bounce eind november is de maand december weer in mineur begonnen, met de GOUD- en zilvermijnen op kop.

Een sterkere dollar door hogere rentevoeten heeft ertoe geleid dat grondstoffen werden verkocht, met GOUD en zilver op kop. Deze gingen door enkele technische steunniveaus waardoor extra verkopen in gang werden gezet. Zo ook bij de mijnen waarbij de HUI door de psychologisch belangrijke grens van 200 punten zakte.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Van voortwoekerende financiële Ponzi naar vrijGOUD

Het systeem van schuld gedreven politieke economie kan niet meer duurzaam functioneren zonder toenemende schuldcreatie. De economie - die draait op fiat currency en toenemende onproductieve schuld - wordt steeds waardelozer. Het economisch systeem zit fout en gaat daarom in faling. Lees het ingezonden stuk over vrijGOUD op Marketupdate.

Bron: prijsvangoud.nl
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Waarom blijft China GOUD kopen?

De hele wereld lijkt op dit moment niets van GOUD te moeten hebben, zo blijkt uit de hele actuele ontwikkeling van de GOUDkoers en de grote verliezen die in 2013 reeds zijn geleden. Maar toch blijft China volop fysiek GOUD aankopen. Nu is de grote vraag: Wat ziet het land wat wij niet zien?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$