Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3496 tot 3500
Bron: nu.nl
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Fors verlies Zwitserse centrale bank op GOUD

De Zwitserse centrale bank heeft vorig jaar een fors verlies geleden op zijn GOUDreserve en keert derhalve geen dividend uit aan de Zwitserse staat.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: maandag 6 januari 2014

Lees dit voor je GOUDmijnaandelen koopt

2014 is al goed begonnen voor de GOUDmijnaandelen. Na het dramatische jaar 2013 kunnen deze aandelen dit jaar herstellen. Als de situatie van zeer slecht naar minder slecht gaat, kan je al mooie rendementen boeken. Maar er zitten ook valkuilen tussen de GOUDmijnen. Het is dus van groot belang om de juiste GOUDmijnen te kopen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zondag 5 januari 2014

De week vooruit

De feestdagen zijn achter de rug, Wall Street kende een weifelende start en Europa toonde zich licht positief. Volgende week de eerste ‘normale’ week en de agenda loopt weer vol.

De financiële markten hebben een opperbest jaar achter de rug. Uit cijfers van Bloomberg blijkt dat aandelen wereldwijd het afgelopen jaar maar liefst $9.600 mrd in waarde stegen. Beurzen die niet minstens met 15 procent zijn opgelopen, zijn op één hand te tellen. Het afgelopen jaar was het jaar van de aandelen, zoveel is zeker. Obligaties leverden per saldo licht verlies op, over de snoeiharde daling van GOUD (en de oorzaken) is genoeg bij stilgestaan. Mocht u nog een klein half uurtje te vullen hebben, dan raden wij u van harte de schokkende ontboezemingen van de hoofdeconoom van ABN Amro, Han de Jong, aan. Een bankier die klip en klaar de waarheid vertelt over ons geld. Een kleine waarschuwing vooraf: vooral noeste spaarders zullen hier bepaald niet gelukkig mee zijn..!

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: zondag 5 januari 2014

GOUDprijs 2014: Verdere daling of herstel?

De GOUDprijs daalde in 2013 met bijna 30%. Op 1 januari was de waarde van één troy ounce GOUD (31,1 gram) $1675,-.

Tijdens de afgelopen jaarwisseling noteerde de prijs van GOUD op $1205,- per troy ounce. De prijs van zilver daalde  in 2013 zelfs met 37%. De beide edelmetalen hebben het afgelopen jaar heel wat concurrentie van de andere beleggingsopportuniteiten gekregen. Ondanks de monetaire, financiële en economische omstandigheden, verkochten veel beleggers hun positie in edelmetaal.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 5 januari 2014

GOUD en zilver report (Week 1)

De GOUDprijs steeg afgelopen week met 3,15% naar €910 per troy ounce, een goed begin van het nieuwe jaar. De prijs van een kilo zilver steeg met 1,5% naar €476,78 per kilogram. Ander nieuws van de afgelopen week: China importeerde in november minder GOUD dan in de maanden daarvoor en de Perth Mint verkocht in het afgelopen jaar 41% meer GOUD dan in 2012.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$