Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8069 artikelen gevonden. Artikel 3506 tot 3510
Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Wat is VrijGOUD?

Er is niemand uit het grote publiek die ook maar ergens gelooft dat de evolutie naar vrijGOUD ook maar een levensvatbare kans zou maken. Omdat men prijs & waarde crescendo niet meer uit mekaar kan houden. De waarde van GOUD zit hem in de eeuwen oude traditie als universele *waarde konsolidator*. GOUDmetaal an sich heeft nauwelijks tot geen *intrinsieke* waarde. De functie van GOUDmetaal als waarde-konsolidator komt steeds meer bovendrijven wanneer alle andere vermeende waarden in de financiële industrie die functie verliezen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Het verhaal van zilver in 5 grafieken

GOUD doet het niet al te best dit jaar, maar zilver doet het nog veel slechter. De zilverprijs is hoe dan ook gekoppeld aan de evolutie van de GOUDprijs, hoewel het een heel andere dynamiek heeft.

Bron: bitcoinfacts.nl
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

Waarom Nout Wellink oliedom is over Bitcoins

De oude garde ontwaakt en ziet digitale valuta en roept tulpenmanie! Volgens de heer Wellink zijn Bitcoins erger dan de tulpenmanie want ”Toen kreeg je tenminste nog een tulp. Nu krijg je niks”. Is hij nu zo dom of heeft hij gewoon geen zin om zich in te lezen?

Het is nogal dom om een plantenbol te vergelijken met het digitale equivalent van GOUD. Waarom? Omdat het nu eenmaal onmogelijk is om het totale aanbod van Bitcoins op te schalen, dit is inherent aan de wijze waarop Bitcoins worden uitgekeerd en er is immers een grens van 21 miljoen Bitcoins. Deze zijn dus per definitie schaars. Terwijl dit met planten, of de bollen ervan, natuurlijk totaal niet opgaat.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Wanneer trekt de wereld de stekker uit de dollarstandaard?

De Chinezen willen niet langer dollars verzamelen en kopen steeds meer GOUD. De Russen doen in feite hetzelfde en hebben hun reserve sinds 2005 verdubbeld naar meer dan 1.000 ton. Het zijn allemaal tekenen die parallel lijken te lopen met de London Gold Pool van de jaren zestig. Het is wachten op het moment waarop de Chinezen de stekker uit het dollarimperium trekken en vrij GOUD de rol van waardereserve kan overnemen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Waarom blijven Chinezen GOUD kopen terwijl de prijs daalt?

Om te beginnen moeten we een duidelijk onderscheid maken tussen fysiek GOUD en papieren GOUD. De evolutie van het papieren GOUD volgt momenteel totaal niet de evolutie van het fysieke GOUD. De papieren GOUDprijs is een speelbal voor de speculanten. Hoeveel GOUD er gemijnd wordt, aan munten worden geslagen, China importeert,… hebben totaal geen invloed op de papieren GOUDprijs.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$