Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8136 artikelen gevonden. Artikel 3511 tot 3515
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Geruchten over manipulatie op de GOUD markt worden steeds sterker

Met GOUD gebeurt er van alles wat niet helemaal pluis lijkt. In Londen wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar manipulatie van de GOUDprijs. Enkele grootbanken hebben mogelijk de GOUD prijs de richting uitgestuurd die ze zelf graag hadden zien inslaan.

De manipulatie zou er ongeveer als volgt uitgezien kunnen hebben: de banken plaatsten verkooporders op dagen dat de liquiditeit relatief gering was. Relatief kleine verkooporders volstonden dan om de GOUDprijs omlaag te duwen waardoor meer verkooporders werden uitgelokt.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 19 december 2013

Nederland moet haar GOUD terughalen

De meeste Marketupdate lezers zijn van mening dat Nederland haar GOUDvoorraad terug moet halen uit het buitenland. Ons GOUD ligt voor 90% buiten Nederland opgeslagen. Zo ligt de helft in New York en een vijfde in zowel Londen als Ottawa.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

GOUD blijft de gemoederen bezig houden

Op de markt voor edelmetalen en dan vooral bij GOUD doen zich nog steeds forse bewegingen voor zonder dat iemand door een sluitende reden voor kan voorleggen. Vast staat alleen dat zowel de GOUD- als de zilvermarkt regelmatig door een grote verkoopgolf worden geteisterd. Het betreft steeds grote verkooporders die de prijzen onvermijdelijk doen dalen.

Jim Rogers verklaarde in een interview met BullionVault waarschijnlijk te weten wat er met de GOUD- en zilverprijs aan de hand is. Hij kijkt daarbij op de eerste plaats naar India, een land dat bekend stond om de grote voorliefde voor GOUD en andere edelmetalen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Tweet van de dag: GOUDmijnen en hun bodem

Ik heb al meermaals proberen aan te halen dat er een verschil is tussen de GOUDprijs en de GOUDmijnaandelen. De GOUDmijnaandelen zijn momenteel zo goedkoop, dat zelfs een verdere daling van de GOUDprijs geen desastreuze gevolgen moet hebben voor de GOUDmijnaandelen op lange termijn.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 18 december 2013

Begrotingsakkoord VS niet echt positief voor de GOUDprijs

Het is opvallend stil geworden rond de GOUDprijs en de andere edelmetalen. De meeste waarnemers lijken enigszins uit het lood geslagen, murw geslagen als ze zijn door de voortdurende onverwachte bewegingen in de GOUDprijs. Met de regelmaat van een klok wordt het GOUD neer gehamerd. Sommige beleggers hebben inmiddels de moed al in de schoenen laten zakken.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$