Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3521 tot 3525
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

GOUDprijs kan profiteren van flaters Bernanke

De GOUDprijs heeft weliswaar een ware aderlating ondergaan, maar af en toe mogen de GOUD bulls toch een bescheiden succesje vieren. Waarschijnlijk had niemand gedacht dat Ben Bernanke hen zo’n succesje zou gunnen en toch is dit wel degelijk het geval.

Mike O’Rourke, handelaar bij JonesTrading, zag de Fed voorzitter stevig de fout ingaan. Hij heeft de geloofwaardigheid van de politiek van de Amerikaanse centrale bank volledig ondermijnd door terug te schrikken voor de reactie van de financiële markten. Om een lang verhaal kort te maken: zal de Fed nu echt resoluut gaan taperen of niet?

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: vrijdag 27 december 2013

Turkije verdubbelt GOUD import

Wie denkt dat de verkoop van GOUD zo goed als stilligt, is onjuist geïnformeerd. De prijsval bij GOUD heeft de grote spelers op de markt niet afgeschrikt, wel integendeel. Vooral de centrale banken stellen zich opnieuw actief op en kopen GOUD, soms zelfs in verrassende grote hoeveelheden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: donderdag 26 december 2013

De Blessing Letter

In 1967 gaf Duitsland de garantie aan de VS om geen dollarreserves in te wisselen voor GOUD. Een diplomatiek besluit dat werd vastgelegd in de Blessing Letter. Maar zullen de Chinezen ook zo vergeeflijk zijn naar de VS? Lees de analyse van gastschrijver 24 karaat op Marketupdate.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 26 december 2013

JP Morgen ziet nooit geziene opportuniteit in GOUD- en zilvermijnen

Inflatie is momenteel nog ver te zoeken, maar door de immense geldcreatie van de centrale banken en de aantrekkende economie kan daar mogelijk volgend jaar al verandering in komen. Het huidige klimaat met lage inflatie is geen goede omgeving voor GOUD- en zilvermijnen, maar als inflatie zou aantrekken - kunnen de huidige koersen een gigantische opportuniteit blijken te zijn. Dit zijn de favorieten van JP Morgen voor 2014:

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: woensdag 25 december 2013

Is het wachten op een nieuwe revaluatie van GOUD?

In de afgelopen honderd jaar is er vier keer een nieuwe GOUDprijs vastgesteld voor de Amerikaanse dollar. Komt er weer een moment waarop de VS een nieuwe GOUDprijs zal afroepen, om de kredietwaardigheid van het dollarsysteem een boost te geven? Lees de analyse van 24 karaat op Marketupdate.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$