Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3536 tot 3540
Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zondag 8 december 2013

GOUD en zilver report (Week 49)

De GOUDprijs is de afgelopen week gezakt naar het laagste niveau sinds april 2010. De prijs van zilver is weer terug op het niveau van augustus 2010. De angst voor inflatie is het afgelopen jaar naar de achtergrond verdwenen. Daarvoor in de plaats kwamen betere cijfers over de Amerikaanse economie en stijgende aandelenkoersen. Daardoor raken de edelmetalen uit de gratie bij de belegger.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

De stijging en daling van de GOUDkoers

In een ingezonden stuk op Marketupdate schrijft '24karaat' dat de daling van de GOUDprijs geen trendbreuk is, maar het gevolg van een minder stimulerend monetair beleid van centrale banken. Steeds meer geld hoopt zich op als overtollige reserve bij centrale banken en bereikt de reele economie niet. Daardoor is de angst voor inflatie verdwenen, maar is het schuldenprobleem niet verholpen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: zaterdag 7 december 2013

E-Gold: de eerste virtuele door GOUD gedekte cryptovaluta is een feit

Het leek slechts een kwestie van tijd te zullen worden alvorens de eerste digitale munt volledig gedekt door het equivalent in GOUD, of zilver, platinum of palladium in het leven zou worden geroepen. Inderdaad, inmiddels is het zover. E-Gold zag het licht, maar we maken ons sterk dat we meer van deze digitale munten kunnen mogen verwachten.

De komst van de virtuele munten moet in een bredere context bekeken worden, namelijk in die van de heimwee naar de GOUDstandaard. De wereld wordt overspoeld door gratis geld dat in grote hoeveelheden door de centrale banken wordt gedrukt. De hoeveelheden zijn zo gigantisch dat de waarde van geld in twijfel wordt getrokken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

China verwacht een GOUDprijs van $ 2.500

Stephen Leeb is een expert op het gebied van Chinese GOUDmijnen. Op lange termijn ziet hij de GOUDprijs stijgen naar $ 10.000. De recent bounce boven $ 1.200 ziet hij als een goed teken (Dat GOUD stijgt na een sterk banenrapport ook - als GOUD de dag kan afsluiten boven $ 1.255 is de bodem met succes getest). Net als ik is Stephen Leeb ervan overtuigd dat de GOUDprijs niet langdurig onder de productiekost kan.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Speelt Bitcoin een rol in de strijd tegen GOUD? (Kijk op de week)

Bitcoin en GOUD, twee gelijken en twee tegenovergestelde. Het is dan ook gebleken het afgelopen jaar dat Bitcoin meestal stijgt als GOUD daalt en vice versa. We kregen recent een interessant vraag hieromtrent: 

Kan die bitcoin niet een onderdeel zijn van het 'aftroggelen van geld' onder het mom 'bitcoins zijn veilig'? En dat binnen nu en enkele maanden de bitcoin op 5000 Dollar staat en dan in een keer definitief crasht, zodat iedereen zijn geld kwijt is. Precies zoals gepland. En deze mensen kunnen dan ook geen GOUD meer kopen. Bitcoin als afleidingsmanoevre voor GOUDLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$