Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3556 tot 3560
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

GOUD daalt onder kostprijs

De GOUDprijs blijft dalen en noteert momenteel onder de marginale kostprijs voor GOUDproductie die ongeveer $ 1.250 - $ 1.300 bedraagt. Indien de daling zich verder zet, komt de marginale cash cost ook snel in zicht, deze ligt volgens Zerohedge rond $ 1.125. Op dat moment zullen steeds meer GOUDmijnen hun deuren sluiten.

Als de GOUDprijs onder de marginale kostprijs noteert, wil dit zeggen dat 10 % van de productie of ongeveer 250 ton per jaar met verlies verkocht wordt. Een groot deel van deze productie komt uit Zuid-Afrika waar snel sociale onrusten de kop op kunnen steken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Ultieme Bitcoin confrontatie: Peter Schiff versus Erik Voorhees

Peter Schiff had Erik Voorhees te gast in zijn radioprogramma. Voorhees is een vooraanstaande ondernemer in de Bitcoin gemeenschap en bekend van onder meer BitInstant.

Net zoals Peter Schiff is Voorhees ook een econoom en libertair, waardoor ze beiden een afkeer van het huidige monetaire systeem is.

Toch verschillen beide personen substantieel van visie op Bitcoin. Schiff wilde daarom meer weten over Bitcoin van Voorhees en waarom de Bitcoin gemeenschap denkt dat de virtuele munt vergelijkbaar is met GOUD.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

GOUD: nog (even) aan de zijlijn blijven staan

De GOUDprijs is er niet in geslaagd een rally neer te zetten terwijl het duidelijk oververkocht was. De beweging van het GOUD heeft dus niets te maken met de beweging van de Amerikaanse dollar. De advance/decline lijn voor GOUD in verschillende valuta zit ook in een dalende lijn. Het is dus nog niet het moment om in te stappen zegt Financial Sense.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

GOUD: volgende halte is $1.000

GOUD lijkt opnieuw onder vuur genomen te worden door de markt. De al dan niet vermeende steun rond de $1.220 piept en kraakt. Een professioneel handelaar ziet GOUD pas bij $1.000 tot rust komen.

GOUD schommelt momenteel rond de $1.220. Daarmee is het verlies van het edelmetaal opgelopen tot een kleine 30 procent dit jaar. Wie nieuwsgierig is naar wanneer GOUD voor het laats een dergelijk slechte periode kende, moet helemaal terug naar 1981. Mogelijk dat er momenteel enige ‘window dressing’ plaats vindt: fondmanagers die liever geen lastig eindejaarsgesprek willen waarin zij hun keus voor GOUD moeten verdedigen, en maar liever de positie voor die eindejaarsgesprekken sluiten. En natuurlijk zijn er bepaalde partijen die GOUD short zitten en het liefst het edelmetaal nog een treetje lager zetten voor de boeken voor 2013 worden gesloten.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Venezuela in de GOUD tang bij Goldman Sachs

Venezuela zit diep in de problemen. Zo diep zelfs, dat het een wurgcontract met GOUD als onderpand met Goldman Sachs heeft gesloten om maar aan dringend nodige contanten te komen.

Venezuela dreigt compleet door het putje te gaan. Wat dacht u bijvoorbeeld van de Venezolaane bolivar die dit jaar meer dan 30 procent verloor ten opzichte van de dollar? Of een inflatie die op jaarbasis tot boven de 45 procent is geklommen? Of valutareserves die ook met meer dan 30 procent afnamen dit jaar alleen al?Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$