EUR/USD: | GOUD: | ZILVER: | BTC:
34
kliks
33
kliks
Bron: BNR.nl
Er zijn 50 artikelen gevonden met het woord goud.
Artikel 3566 tot 3570
Geplaatst op: donderdag 19 december 2013

Short posities op GOUD op record hoogte, een ideale contra-indicator

GOUD was zonder meer de afknapper van 2013 en ook de andere edelmetalen bakten er weinig van. Het blijft nog steeds een raadsel waarom GOUD z├│ zwaar werd afgestraft. Technisch is het GOUD inmiddels flink fors oversold. Een herstel zou daarom wel eens sneller dan verwacht kunnen verlopen.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 19 december 2013

GOUD bevindt zich in dezelfde situatie als aandelen in 2009

Sinds 2002 steeg de GOUDprijs met 260 procent, of 23,6 procent per jaar. Sinds 2002 steeg de Dow Jones ongeveer 60 procent, of 5,5 procent per jaar. Lange termijn beleggers waren dus nog steeds beter af in GOUD dan in aandelen. Sinds 2011 is het plaatje echter helemaal omgekeerd. Maar GOUD is zo goedkoop en gehaat, dat het zich in dezelfde situatie bevindt als aandelen in 2009.

Lees verder op Beurs.com
Geplaatst op: donderdag 19 december 2013

Geruchten over manipulatie op de GOUD markt worden steeds sterker

Met GOUD gebeurt er van alles wat niet helemaal pluis lijkt. In Londen wordt momenteel een onderzoek gevoerd naar manipulatie van de GOUDprijs. Enkele grootbanken hebben mogelijk de GOUD prijs de richting uitgestuurd die ze zelf graag hadden zien inslaan.

De manipulatie zou er ongeveer als volgt uitgezien kunnen hebben: de banken plaatsten verkooporders op dagen dat de liquiditeit relatief gering was. Relatief kleine verkooporders volstonden dan om de GOUDprijs omlaag te duwen waardoor meer verkooporders werden uitgelokt.

Lees verder op SlimBeleggen.net
Geplaatst op: donderdag 19 december 2013

Nederland moet haar GOUD terughalen

De meeste Marketupdate lezers zijn van mening dat Nederland haar GOUDvoorraad terug moet halen uit het buitenland. Ons GOUD ligt voor 90% buiten Nederland opgeslagen. Zo ligt de helft in New York en een vijfde in zowel Londen als Ottawa.

Lees verder op Marketupdate.nl
Geplaatst op: woensdag 18 december 2013

GOUD blijft de gemoederen bezig houden

Op de markt voor edelmetalen en dan vooral bij GOUD doen zich nog steeds forse bewegingen voor zonder dat iemand door een sluitende reden voor kan voorleggen. Vast staat alleen dat zowel de GOUD- als de zilvermarkt regelmatig door een grote verkoopgolf worden geteisterd. Het betreft steeds grote verkooporders die de prijzen onvermijdelijk doen dalen.

Jim Rogers verklaarde in een interview met BullionVault waarschijnlijk te weten wat er met de GOUD- en zilverprijs aan de hand is. Hij kijkt daarbij op de eerste plaats naar India, een land dat bekend stond om de grote voorliefde voor GOUD en andere edelmetalen.

Lees verder op SlimBeleggen.net

Navigeer door nieuws en artikelen

Over GoudPortal.nl

Goudportal.nl is in 2009 opgericht door Richard de Feber om de andere kant van het economische nieuws te belichten. Veel van het nieuws omtrent de economie en de crisis dat wordt gepubliceerd door de gevestigde media is totaal niet gebaseerd op de huidige werkelijkheid. Mensen beginnen wakker te worden uit de droom dat de economie altijd maar door kan groeien. De gemiddelde burger wordt steeds slimmer en gaat zelf op onderzoek uit.

Goudportal.nl heeft een unieke samenstelling van nieuws voor u geselecteerd, zodat u altijd op de hoogte bent van wat er speelt in de wereld. Op Goudportal.nl staan dagelijks nieuwe headlines over de economie, goud, cryptocurrencies en nog tal van andere onderwerpen. U kunt zelf bepalen welke onderwerpen u als nieuws wenst te zien op Goudportal.nl. U kunt de rubrieken zelf in of uitschakelen en zo het nieuws te personaliseren.

Heeft u zelf interessant nieuws dat u wilt delen? Tip de redactie en stuur een e-mail naar [email protected].

Tip de redactie

Naam:
E-mailadres:
Opmerking:

Bedankt voor uw bericht. Wij gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag! U kunt het venster nu sluiten.

Goudportal.nl

Categorieën in- en uitschakelen
Edelmetalen
Cryptocurrency
Grondstoffen
Economie Algemeen
Crisis & Recessie
(Geo-) politiek
Oorlog & Conflicten
Corruptie & Schandaal
Trends & Transitie
Miljonairs & Miljardairs