Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 3581 tot 3585
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

GOUD en het monetaire systeem: Het conflict tussen de VS en de EU

Na de ontkoppeling van de dollar aan GOUD in 1971 kwam de vraag op of GOUD nog wel een rol moest spelen in het internationale monetaire systeem. De VS wilde de rol van GOUD compleet uitfaseren, terwijl de Europeanen graag de disciplinerende werking van GOUD in het systeem wilden houden. Deze discussie werd (en wordt nog steeds) op het allerhoogste niveau gevoerd. Lees er meer over op Marketupdate...

Bron: HLN.be
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

CEO Delhaize krijgt GOUDen handdruk van 7,6 miljoen euro

Pierre-Olivier Beckers, de CEO van voedingsdistributiegroep Delhaize die aan zijn laatste dag als topman bezig is, krijgt een opzegvergoeding van 7,6 miljoen euro. Dat blijkt uit het kwartaalbericht dat de groep vandaag publiceerde en wordt bevestigd door een woordvoerder.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

World Gold Council wil witte vlag voor GOUD niet strijken

Beleggers in GOUD hebben het het afgelopen jaar behoorlijk lastig gehad. De aandelenmarkten stegen vrolijk verder, de GOUDprijs stond stevig onder druk. Wat zijn de perspectieven?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Sentiment in de GOUDmarkt laat verbetering zien

Er bestaat zelfs een index voor het sentiment in de GOUDmarkt... Handelaar BullionVault meet de verhouding tussen het aantal klanten dat GOUD koopt en GOUD verkoopt en maakt daar een index van. Bij een cijfer boven de 50 zijn er meer kopers dan verkopers. In oktober kwam het cijfer uit op 54,3, het hoogste niveau in zes maanden. Het record was in september 2011, toen de index uitsloeg naar 71,1.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Van GOUDstandaard naar oliestandaard

Ooit stapte de dollar over van een GOUDstandaard naar een oliestandaard. Nu begint deze oliestandaard (petrodollar) instabiliteit te vertonen. Een cocktail van een groeiende wereldbevolking, grondstoffenhonger en een verpauperende dollar zetten enorme druk op het accepteren van deze dollar en het functioneren van het huidig financieel systeem. Men zet alles in op groei. Onze welvaart moet daarvoor plaatsmaken. Juist: groei en welvaart zijn twee verschillende zaken!Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$