Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8145 artikelen gevonden. Artikel 3586 tot 3590
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Waarom blijven Chinezen GOUD kopen terwijl de prijs daalt?

Om te beginnen moeten we een duidelijk onderscheid maken tussen fysiek GOUD en papieren GOUD. De evolutie van het papieren GOUD volgt momenteel totaal niet de evolutie van het fysieke GOUD. De papieren GOUDprijs is een speelbal voor de speculanten. Hoeveel GOUD er gemijnd wordt, aan munten worden geslagen, China importeert,… hebben totaal geen invloed op de papieren GOUDprijs.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Psyche GOUD belegger ongebroken

Beleggers in GOUD laten zich niet van de wijs brengen door een slecht verlopen GOUDprijs in 2013. Eerder het tegendeel, zo blijkt uit de meest recente cijfers van BullionVault. ‘Buy the dip.‘

GOUD krijgt klap op klap te verduren: 2013 wordt het slechtste jaar sinds 1981, of er moet nog een klein wonder gebeuren. Beleggers laten zich echter absoluut niet van de wijs brengen door het negatieve sentiment rond het edelmetaal, zo blijkt uit een recent onderzoek van BullionVault.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

Tweehonderd jaar Koninkrijk

Ons land viert de komende twee jaar het 200-jarige bestaan van Koninkrijk Nederland. Voor 1813 waren Nederland en Belgie nog één vorstendom en in 1815 werden pas de nieuwe grenzen van Nederland vastgelegd. Het GOUDen Tientje is een munt die rond dezelfde tijd zijn intrede deed, een munt naar Frans voorbeeld. Meer daarover leest u op GOUDstandaard.com.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 4 december 2013

GOUD daalt onder kostprijs

De GOUDprijs blijft dalen en noteert momenteel onder de marginale kostprijs voor GOUDproductie die ongeveer $ 1.250 - $ 1.300 bedraagt. Indien de daling zich verder zet, komt de marginale cash cost ook snel in zicht, deze ligt volgens Zerohedge rond $ 1.125. Op dat moment zullen steeds meer GOUDmijnen hun deuren sluiten.

Als de GOUDprijs onder de marginale kostprijs noteert, wil dit zeggen dat 10 % van de productie of ongeveer 250 ton per jaar met verlies verkocht wordt. Een groot deel van deze productie komt uit Zuid-Afrika waar snel sociale onrusten de kop op kunnen steken.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Ultieme Bitcoin confrontatie: Peter Schiff versus Erik Voorhees

Peter Schiff had Erik Voorhees te gast in zijn radioprogramma. Voorhees is een vooraanstaande ondernemer in de Bitcoin gemeenschap en bekend van onder meer BitInstant.

Net zoals Peter Schiff is Voorhees ook een econoom en libertair, waardoor ze beiden een afkeer van het huidige monetaire systeem is.

Toch verschillen beide personen substantieel van visie op Bitcoin. Schiff wilde daarom meer weten over Bitcoin van Voorhees en waarom de Bitcoin gemeenschap denkt dat de virtuele munt vergelijkbaar is met GOUD.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$