Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8162 artikelen gevonden. Artikel 3591 tot 3595
Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Is het tijd voor de witte vlag voor GOUD?

Na een immense bull run van 12 jaar is het vet van de soep voor de GOUDprijs. Als we naar de grafiek kijken van GOUD, dan kan je stellen dat het feest gedaan is en dat het alleen maar verder bergaf kan gaan. De GOUDkoers daalde met een derde sinds zijn piek in 2011 en doet het daarmee slechter dan de correctie van 2008. Moeten GOUDkevers de witte vlag hijsen en zich overgeven?

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

Turkije heeft dit jaar al 270 ton GOUD geïmporteerd

Het zijn niet alleen de Chinezen die veel GOUD kopen. Ook in Turkije is het gele metaal erg populair onder de bevolking én de bankensector. Dit jaar werd er al 270,7 ton GOUD ingevoerd, meer dan een verdubbeling ten opzichte van de 120,8 ton GOUD in heel 2012. De Turken profiteren van de lagere GOUDprijs en kopen meer munten, baren en sieraden.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

"Aanbod fysiek GOUD krapper dan ooit"

De smelterijen in Zwitserland werken de klok rond om te kunnen voldoen aan de Chinese vraag naar GOUD, zo stelt Alex Stanczyk van Anglo Far-East. De smelterijen doen hun best om voldoende GOUD binnen te krijgen, maar het aanbod is krapper dan ooit. De situatie is vandaag de dag nog problematischer dan tijdens de rally in GOUD in 1980.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: vrijdag 6 december 2013

GOUD naar $ 1.000 – zilver houdt stand

... dat is de mening van The Morgan Report. De papieren GOUDprijs kan in december nog verder dalen naar $ 1.000 - $ 1.050 terwijl de zilverprijs stand kan houden rond het huidige niveau. Er is een veel grotere krapte op de zilvermarkt en de GOUD/zilver ratio staat met 63:1 al aan de hoge kant.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: donderdag 5 december 2013

De daling van de Petrodollar is goed voor GOUD

Het systeem van de Petrodollar is een van de belangrijkste indicatoren over de rol van de Amerikaanse dollar. Als het systeem afbrokkelt, brokkelt ook de Amerikaanse dollar af en daarmee heel Amerika. Er verschijnen steeds meer scheuren in het systeem van de Petrodollar wat op termijn dan ook bijzonder positief is voor de GOUDprijs volgens expert Jim Rickards.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$