Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8166 artikelen gevonden. Artikel 3621 tot 3625
Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

We geven u nog een goede reden om (fysiek) GOUD te bezitten

Er is duidelijk enige manipulatie aan de gang op de GOUDmarkt, indien er 1.500 contracten ter waarde van $ 184 miljoen op de markt gedumpt worden op een illiquid moment, dan spreekt je niet over een normale marktwerking. Maar in China zien ze het graag gebeuren. De drang naar GOUD vanuit China is een ware paradigma verschuiving. Silver Doctors legt uit waarom GOUD zo populair is in China en waarom dit niet direct zal stoppen.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

Deze 9 factoren houden een stijging van de GOUDprijs tegen

Met GOUD is nog altijd het moeilijk kersen eten. Het gezond verstand zegt dat alle marktomstandigheden wijzen in de richting van een sterke prestatie van het edelmetaal, maar in de praktijk is daar nog niets van terecht gekomen. Waarnemers vragen zich af waarom dat zo is. Duidelijke antwoorden hebben we echter nog niet gekregen.

Welke factoren houden een stijging van de GOUDprijs uiteindelijk tegen? Gluskin Sheff’s David Rosenberg trok in zijn ‘Breakfast With Dave Note‘ op zoek naar wat zich eigenlijk afspeelt op de GOUDmarkt. Zijn uitgangspunt was dat er toch een verklaring moest zijn voor een prijsdaling van ruim 25 procent dit jaar.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 3 december 2013

GOUD: Love Trade zal het winnen van de Fear Trade

Er zijn twee verschillende redenen waarom de mensen fysiek GOUD willen kopen. We hebben de westerlingen die zich willen indekken tegen onkunde en chaos door de westerse overheden en hun monetair beleid en er zijn de oosterlingen die GOUD kopen omdat dit binnen hun cultuur past, de Fear Trade tegen de Love Trade. Daar de Fear Trade van zijn pluimen verliest, staat de Love Trade klaar om het roer over te nemen.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Perth Mint ziet verkoop GOUD en zilver in november dalen

De Perth Mint heeft in november minder fysiek GOUD en zilver verkocht dan in de maand oktober. Vooral GOUD vond minder gretig aftrek, want de verkoop viel 31% lager uit dan een maand eerder. De verkoop van zilver daalde met slechts 1,7%. Vergeleken met vorig jaar verkoopt het munthuis veel meer GOUD en zilver.

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: maandag 2 december 2013

Zwarte markt voor GOUD floreert in India

Door hogere importheffingen en importquotas is GOUD steeds moeilijker te krijgen in India. Daardoor zijn de premies ook verder opgelopen en is het dus lucratiever geworden om GOUD te smokkelen. Het prijsverschil met gesmokkeld GOUD loopt in sommige gevallen op tot $200 per troy ounce. Juweliers vragen daarom om een halvering van de importheffing naar 5%.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$