Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3621 tot 3625
Bron: goudportal.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Breaking: BitcoinBubbel stort in!

Op het moment van schrijven stort de waarde van de Bitcoin compleet in elkaar en staat de koers nu onder de $600. De koers ging zelfs even richting de $500 en lijkt te stabiliseren. Gister nog ging de waarde van de Bitcoin keihard door het dak en bereikte zohaast de waarde van 1 troy ounce GOUD. Toen ging de Bitcoin voor bijna $1100 dollar over de toonbank.

Bron:
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

Manipulatie? Het verkoopadvies van Goldman Sachs

De gedeeltelijke (en nu lijkt tijdelijke) inzakking van de GOUDprijs werd mede ingeleid door een brief. De donderdag voor het begin van de koersval (vrijdag 12 april) kwam Goddamn  Sachs met een verkoopadvies op GOUD en een koopadvies voor Amerikaanse staatsobligaties. Uit naspeuringen van het altijd boeiende blog Zero Hedge blijkt nu dat hun volgende zet was om recordhoeveelheden GOUDtrackers in te slaan en obligaties te verkopen.

We hebben de truc al eerder gezien bij George Soros en voor velen onder u zal het geen verassing zijn, maar het blijft tergend. De reden dat dergelijke acties niet strafbaar zijn is een scheiding binnen de banken of beleggingsinstelling. De advies en vermogensbeheer tak van een bank horen op alle mogelijke manieren gescheiden te zijn van de handelstak van een bank. In bankiersdialect heet dat een Chinese muur. Zoals bij de echte Chinese muur zijn deze meestal afgebrokkeld en nog niet in staat om een natte tosti tegen te houden.

Bron: bitcoin.clarkmoody.com
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

BREAKING: BitcoinBubbel stort in!

Bitcoin into Bits and Bytes...

Op het moment van schrijven stort de waarde van de Bitcoin behoorlijk in elkaar en staat de koers nu rond de $625. De koers ging zelfs even richting de $500, maar lijkt te stabiliseren. Gister nog ging de waarde van de Bitcoin keihard door het dak en bereikte zohaast de waarde van 1 troy ounce GOUD. Toen ging de Bitcoin voor bijna $1100 dollar over de toonbank.

Op het moment is de waarde van de Bitcoin zeer volatiel. Toen gister de koers van $900 werd aangetikt, ging de prijs voor een Bitcoin ook al even kopje onder terug naar $600 - nog steeds een enorm bedrag voor een Bitcoin, een digitale munt dat niets meer is dan de uitkomst van een rekensom bestaande uit bits en bytes. Daarna herstelde de prijs snel terug rond de $800.

Bitcoins worden steeds vaker erkent en geaccepteerd als wettig betaalmiddel. Zelfs de overheid zegt dat de Bitcoin een legitiem betaalmiddel is waar men tevens belasting over dient te betalen indien er wordt verdient in Bitcoins.

Op de lange termijn ziet de toekomst van een Bitcoin, maar ook andere cryptocurrencies, er goed uit. Zolang overheden geen halt toeroepen aan het bestaan van dergelijke betaalmiddelen, zal de vlucht uit overheidsgeld (dollars, euro’s, renminbi’s etc.) niet enkel naar hard assets vluchten, ook digitale assets gaan een steeds grotere rol vervullen in ons technologisch tijdperk.

Beleggers en speculanten kozen in de afgelopen periode massaal voor beleggen in deze cryptocurrency wat de prijs enorm heeft opgedreven. Enorme prijsdalingen zoals deze worden dan ook vaak aangegrepen om in te stappen.

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: dinsdag 19 november 2013

GOUDprijs in India 20% hoger dan de wereldmarktprijs

In India betaalt men vandaag de dag een premie van 20% bovenop de wereldwijde GOUDprijs. Door een beperkt aanbod moet men steeds meer premie betalen om fysiek GOUD te bemachtigen. Voorheen lag de premie op GOUD dicht bij de hoogte van de importheffing, maar nu is die ruim twee keer zo hoog.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$