Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8070 artikelen gevonden. Artikel 3626 tot 3630
Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Van GOUDstandaard naar oliestandaard

Ooit stapte de dollar over van een GOUDstandaard naar een oliestandaard. Nu begint deze oliestandaard (petrodollar) instabiliteit te vertonen. Een cocktail van een groeiende wereldbevolking, grondstoffenhonger en een verpauperende dollar zetten enorme druk op het accepteren van deze dollar en het functioneren van het huidig financieel systeem. Men zet alles in op groei. Onze welvaart moet daarvoor plaatsmaken. Juist: groei en welvaart zijn twee verschillende zaken!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

“Op een gegeven moment zal de Fed een soort GOUDstandaard moeten invoeren”

Er is niets dat de Federal Reserve kan doen om de huidige depressie op te lossen. De Amerikaanse economie heeft structurele veranderingen nodig en die moeten door Washington genomen worden. Maar bij de Fed denken ze nog steeds dat ze goed bezig zijn - tot de hel los barst, dan hadden ze het weer niet zien aankomen. Op dat moment zal de Fed een soort van GOUDstandaard invoeren, niet omdat ze dat willen - maar omdat dat de enige optie is die het vertrouwen kan herstellen, aldus Jim Rickards.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

GOUD heeft alleen een correlatie met…

Een grondig onderzoek door de World Gold Council naar de correlatie van GOUD met andere asset classes bracht enkele verrassende uitkomsten aan het licht.

Juan Carlos Artigas, Hoofd Research bij de World Gold Council, is een overtuigd ‘believer’ in GOUD. Hij publiceerde een uitgebreide studie over dit edelmetaal en over de evolutie van de GOUDprijs, waarbij onder andere werd onderzocht naar mogelijke correlaties met andere activa klassen.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Amerikaanse grootbanken verwachten stijging GOUDprijs

De netto long positie op GOUDfutures die de Amerikaanse grootbanken aanhouden, is tussen 3 september en 1 oktober gestegen met 13.101 contracten naar 58.007. Deze gegevens worden door de CFTC bijgehouden in de Bank Participation Reports.

We hebben er hieronder een grafiek van gemaakt. Het is de op één na grootste netto long positie die de 3 tot 5 grootste Amerikaanse banken hebben aangehouden sinds ze afgelopen juni voor het eerst netto long gingen op GOUDfutures. Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$