Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8071 artikelen gevonden. Artikel 3646 tot 3650
Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: donderdag 31 oktober 2013

Jim Sinclair: "GOUD biedt bescherming tegen hyperinflatie van de dollar"

Jim Sinclair verwacht dat de Amerikaanse dollar op hyperinflatie afstevent. Ondanks fiscale en monetaire stimulering groeit de economie nauwelijks, waardoor men op den duur het vertrouwen zal verliezen. Onder deze omstandigheden zal de waarde van fysiek GOUD blijken...

Bron: Goudstandaard.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

FED houdt stimuleringsprogramma op $85 miljard

De Federal Reserve wijzigt niets aan haar monetaire beleid, zo blijkt uit de FOMC notulen die vanavond werden vrijgegeven. De centrale bank blijft $85 miljard in de economie pompen door hypotheekleningen en staatsobligaties op te kopen. De GOUDprijs zakte op dit 'nieuws' met 1%, de zilverprijs dook 1,6% onderuit.

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Deze drie factoren wegen zwaar op de GOUDprijs

Wie wat relevants wil zeggen het toekomstige verloop van de GOUDprijs, kan maar beter drie factoren op zijn radarscherm zetten die allesbepalend zullen zijn.

De GOUDprijs is aardig opgekrabbeld en danst inmiddels rond de $1350. Dat is nog altijd vér verwijderd van de $1.900 (ooit), maar het sentiment voor de korte termijn is toch gekanteld naar de voor de GOUD bulls gunstige kant. Hoewel het altijd erg lastig is om veel te kunnen zeggen over het korte termijn koersverloop van de GOUDprijs, zijn er wel enkele variabelen aan te wijzen die, voor nu althans, een doorslaggevende rol kunnen spelen.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Deze grafiek moet iedere GOUDliefhebber gezien hebben

Onderstaande grafiek laat de koopkracht zien van de Amerikaanse dollar ten opzichte van GOUD. De grafiek gaat zo'n 300 jaar terug. Het is weinig waarschijnlijk dat de Amerikaanse dollar nog eens 300 jaar overleefd, zeker gezien de tendens op deze grafiek van Bull Market Thinking.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 30 oktober 2013

Aankopen GOUD centrale banken vertraagt

De aankoop van GOUD door centrale banken vertraagt ten opzichte van vorig jaar. Centrale banken blijven netto koper van GOUD maar september liet het laagste volume optekenen van dit jaar. Opvallend was dat Rusland een kleine hoeveelheid GOUD verkocht in september - aldusLive koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$