Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8112 artikelen gevonden. Artikel 3666 tot 3670
Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: donderdag 7 november 2013

World Gold Council wil witte vlag voor GOUD niet strijken

Beleggers in GOUD hebben het het afgelopen jaar behoorlijk lastig gehad. De aandelenmarkten stegen vrolijk verder, de GOUDprijs stond stevig onder druk. Wat zijn de perspectieven?

Bron: Marketupdate.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Sentiment in de GOUDmarkt laat verbetering zien

Er bestaat zelfs een index voor het sentiment in de GOUDmarkt... Handelaar BullionVault meet de verhouding tussen het aantal klanten dat GOUD koopt en GOUD verkoopt en maakt daar een index van. Bij een cijfer boven de 50 zijn er meer kopers dan verkopers. In oktober kwam het cijfer uit op 54,3, het hoogste niveau in zes maanden. Het record was in september 2011, toen de index uitsloeg naar 71,1.

Bron: Biflatie.nl
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

Van GOUDstandaard naar oliestandaard

Ooit stapte de dollar over van een GOUDstandaard naar een oliestandaard. Nu begint deze oliestandaard (petrodollar) instabiliteit te vertonen. Een cocktail van een groeiende wereldbevolking, grondstoffenhonger en een verpauperende dollar zetten enorme druk op het accepteren van deze dollar en het functioneren van het huidig financieel systeem. Men zet alles in op groei. Onze welvaart moet daarvoor plaatsmaken. Juist: groei en welvaart zijn twee verschillende zaken!

Bron: SlimBeleggen.net
Geplaatst: woensdag 6 november 2013
Bron: Beurs.com
Geplaatst: woensdag 6 november 2013

“Op een gegeven moment zal de Fed een soort GOUDstandaard moeten invoeren”

Er is niets dat de Federal Reserve kan doen om de huidige depressie op te lossen. De Amerikaanse economie heeft structurele veranderingen nodig en die moeten door Washington genomen worden. Maar bij de Fed denken ze nog steeds dat ze goed bezig zijn - tot de hel los barst, dan hadden ze het weer niet zien aankomen. Op dat moment zal de Fed een soort van GOUDstandaard invoeren, niet omdat ze dat willen - maar omdat dat de enige optie is die het vertrouwen kan herstellen, aldus Jim Rickards.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$