Nieuws / Artikelen met het woord

goud

8029 artikelen gevonden. Artikel 3696 tot 3700
Bron: CD Fund.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

US Treasury: GOUDverkoop zou wereldwijde financiële systeem destabiliseren

Ben Bernanke deed onlangs de onvergetelijke uitspraak dat niemand GOUD werkelijk begrijpt. Vermoedelijk had hij het vooral over zichzelf, want zijn collega’s bij de US Treasury hebben heel goed door welke rol GOUD speelt in het financiële systeem.

Dagelijks worden wij geconfronteerd met negatieve berichtgeving over GOUD. Het levert geen rendement. Het zou zogenaamd geen monetaire rol hebben. GOUDbezit is volstrekt overbodig. Het is daardoor waardeloos. Of niet?

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

China blijft meer dan 100 ton GOUD per maand importeren + super interessant infographic over China en GOUD

China's netto GOUDaankopen vanuit Hong Kong daalde met 5 procent in augustus, maar staat voor de vierde maand op rij boven 100 ton. Er was vooral een sterke vraag naar juwelen en GOUDbaren aldus Reuters.

De netto GOUDstroom bedroeg 110,50 ton - de totale import bedroeg 131,37 ton.

Bron: MarketUpdate.nl
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Chinezen kochten in augustus 131,4 ton GOUD

De Chinezen hebben in de maand augustus bruto 131,4 ton GOUD geïmporteerd, ongeveer evenveel als een maand eerder. In de eerste acht maanden van dit jaar importeerde China 95% meer GOUD dan vorig jaar. Netto staat de totale import op ruim 700 ton, waarmee China de grootste afnemer van GOUD is op de wereldmarkt.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Peter Schiff: De Fed liegt

Peter Schiff doet behoorlijk veel moeite zich in te houden wanneer Joseph Deaux hem een paar gevoelige vragen stelt omtrent de GOUDprijs en de rol van de Fed, zo staat op GOUDportal. Volgens Peter kan het alleen maar goed zijn voor de GOUDprijs indien het schuldplafond verhoogd gaat worden. Het bevestigd namelijk dat de VS nog meer schulden uit heeft staan en vaker de geldprinter moeten aanspreken.

Bron: Beurs.com
Geplaatst: dinsdag 8 oktober 2013

Kalmte voor de storm in edelmetalen

Een financiële orkaan vernietigde een groot deel van de activa in 2007 - 2008, maar de zondvloed aan liquiditeiten heeft de markten er bovenop geholpen. Dit geeft een vals gevoel dat alles onder controle is en dat de storm definitief voorbij is. Maar in feite zitten we juist in het oog van de storm, daar waar het altijd windstil is voor dat de hel losbarst, aldus SR Srocco Report.

In 2007 werden er amper GOUDen munten verkocht, het was dan ook de perfecte omgeving voor de beleggers. Na het uitbreken van de financiële crisis, explodeerde de vraag naar golden eagles. De typische marktpsychologie zorgt ervoor dat de vraag afneemt naarmate het gevoel van veiligheid de bovenhand neemt. En dat begrijpen ze bij de Fed en andere centrale banken. Een shake out van de GOUDprijs begin dit jaar, heeft het vertrouwen in GOUD helemaal aangetast.Live koersen Grondstoffen
 
 
GOUD
Troy
Ounce
$
ZILVER
Troy
Ounce
$
PLATINA
Troy
Ounce
$
PALLADIUM
Troy
Ounce
$
RHODIUM
Troy
Ounce
$
OLIE CRUDE
Barrel /
158,99 L
$
 
OLIE BRENT
Barrel /
158,99 L
$
 
AARDGAS
mmBtu
=293kWh
$